digao ruke

Izvršni direktor Cruisea dao je ostavku nakon zabrane njihovih autonomnih vozila zbog sigurnosti

Nakon incidenta u San Franciscu, Cruise je prekinuo testiranja u Phoenixu, Houstonu, Austinu, Dallasu i Miamiju

Šef Cruisea Kyle Vogt, ilustracija

 Getty images/Profimedia

Cruise već godinama pokušava implementirati autonomne automobila bez vozača u redovan promet izvodeći stalna testiranja u više gradova diljem Amerike. Međutim, problemima nema kraja, a "voda je došla preko glave".

Njihova su autonomna vozila dobila zabranu prometovanja u Kaliforniji nakon posljednjeg incidenta u prometu u kojem se stradao pješak.

Nakon toga, Cruise je dobrovoljno prekinuo testiranja u Phoenixu, Houstonu, Austinu, Dallasu i Miamiju. Sada je, kao rezultat tog nereda suosnivač i izvršni direktor Kyle Vogt objavio da odlazi s dužnosti.

Dao je ostavku nakon tjedana neizvjesnosti za tvrtku koja je proizašla iz nesreće početkom listopada. Objavljujući vijest o svom odlasku na društvenoj mreži X, Vogt je ipak djelovao optimistično, rekavši da je "posljednjih 10 godina bilo nevjerojatno" i da je ‘Cruise tek počeo i da vjeruje da kompaniju čeka sjajna budućnost".

No čini se da je Vogt, koji se u prosincu 2022. nakon odlaska izvršnog direktora GM-a Dana Ammana vratio na mjesto izvršnog direktora Cruisea, bio ponizniji i ispričavao se u internoj poruci osoblju poslanoj dan ranije.

image

Autonomni auto Cruise

Cruise

"Kao CEO, preuzimam odgovornost za situaciju u kojoj se Cruise danas nalazi", napisao je u e-poruci poslanoj u subotu, otkriva Reuters.

“Nema isprika i nema ničeg dobrog u onome što se dogodilo. Moramo udvostručiti sigurnost, transparentnost i angažman zajednice.” Ulogu predsjednika Cruisea sada će zajedno obavljati Mo Elshenawy i Craig Glidden.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:57