nije ekološki

Kraj najvećeg okupljanja VW entuzijasta Wörthersee? Lokalne vlasti: ‘auti s izgaranjem više nisu dobrodošli‘

Općina je navela zabrinutost za okoliš i očuvanje ekosustava kao razloge zbog kojih festival više nije u skladu s vrijednostima lokalne zajednice

Wörthersee GTI susret

 Web Screenshot

Od 1982. europski obožavatelji Volkswagena okupljaju se u austrijskom gradu Maria Wörthu kako bi proslavili Golf GTI. Nakon 40 godina i tri otkazivanja zbog koronavirusa, grad sada kaže da više neće biti domaćin festivala.

U priopćenju za javnost, općina Maria Wörth objavila je da "u sljedećih nekoliko godina više neće biti domaćin konvencionalnih velikih automobilskih događaja". To znači da je sada upitan status legendarnog Wörthersee Treffena, odnosno “susreta na Wörthskom jezeru”.

image

Wörthersee GTI susret

Web Screenshot

Općina je navela zabrinutost za okoliš i očuvanje ekosustava kao razloge zbog kojih festival više nije u skladu sa svojim vrijednostima. Prostori koji su se nekoć koristili za izlaganje automobila, koji je izrastao sa samo 100 ljudi 1982. na stotine tisuća u 2010-ima, bit će preuređen kako bi se stvorili novi, zeleniji objekti, prema gradonačelniku Markusu Perdacheru.

image

Wörthersee GTI susret

Web Screenshot

"U duhu lokalne zajednice, radimo na stvaranju atraktivnih i održivih životnih prostora koji će koristiti svim ljudima koji su u zajednici - bez obzira na to provedu li tamo nekoliko dana ili cijeli život", rekao je gradonačelnik Perdacher.

image

Wörthersee GTI susret

Web Screenshot

Auto Motor und Sport izvještava da su unatoč službenom otkazivanju zadnje tri godine, ljubitelji GTI-ja dolazili kod Marije Wörth na neslužbena okupljanja koja su često izazivala probleme i zahtijevala intervenciju policije, nešto što je moglo utjecati na odluku grada.

image

Wörthersee GTI susret

Web Screenshot

Osim što predstavlja problem za ljubitelje Golfa GTI, odluka Marie Wörth također predstavlja problem za Volkswagen koji je dugo podržavao festival i koristio ga za najave GTI modela.

image

Wörthersee GTI susret

Web Screenshot

"Žao nam je što se legendarni GTI skup više neće održavati u ovom obliku", rekao je glasnogovornik VW-a njemačkom časopisu. "Trenutno istražujemo kako možemo podržati GTI zajednicu u budućnosti. Održavanje zajednice vrlo nam je važno jer dolazimo u izravan kontakt s našim najvjernijim kupcima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:11