LISTA

Mnogo se vozača vozi sa svojim psima: Ovo je top 5 najboljih auta za prijevoz čovjekovog najboljeg prijatelja

Stranica za iznajmljivanje automobila Leasing.com sastavila je popis svojih pet najpopularnijih automobila među vlasnicima pasa

Pas u automobilu (ilustracija)

 Profimedia

Novo istraživanje pokazalo je da čak tri četvrtine vlasnika pasa u Ujedinjenom Kraljevstvu putuje automobilom sa svojim ljubimcem barem jednom tjedno, nakon čega je otkriveno pet najboljih automobila za prijevoz pasa.

Stranica za iznajmljivanje automobila Leasing.com sastavila je popis svojih pet najpopularnijih automobila među vlasnicima pasa, na temelju veličine prtljažnika, praktičnosti i isplativosti. Tvrtka je analizirala podatke više od 100.000 potrošača kako bi sakupila svoje nalaze.

1. Škoda Kodiaq

image

Škoda Kodiaq

Marin Tomaš

Automobilski div Škoda ove je godine službeni sponzor Cruftsa i ima brojne modele s puno prostora za sigurno čuvanje pasa tijekom putovanja. Kodiaq je sedmerosjed s prtljažnikom od 270 litara ako su sva sjedala u upotrebi. Sa spuštenim stražnjim sjedalima, to se utrostručuje na 835 litara.

2. Tesla Model Y

image

Tesla Model Y

Marin Tomaš

Ovaj Teslin model ima masivnih 854 litara prtljažnika, pružajući dovoljno mjesta za jednog ili više pasa, dok također može primiti do pet putnika. Kao električni automobil, model je također bolji za okoliš i mnogo je tiši od tradicionalnih benzinskih ili dizelskih motora.

3. Land Rover Discovery

image

Land Rover Discovery

Ivan Lacković

Ovaj Land Rover stvoren je za istraživanje prirode s čovjekovim najboljim prijateljem. Iako normalno ima samo 258 litara prostora u prtljažniku, kada se stražnja sjedala preklope, to se povećava na 1.137 litara, što znači da se i najveći psi mogu udobno voziti.

4. Honda Jazz

image

Honda Jazz

Ivan Lacković

Hibridna Honda Jazz uskoro će stići u prodajne salone, prema službenoj web stranici. Prethodni modeli imali su dovoljno prtljažnika za kompaktni automobil i očekuje se da će biti jeftiniji od većine ovdje navedenih modela.

5. Nissan Qashqai

image

Nissan Qashqai

Darko Tomas

Nissan Qashqai model je s mnogim prednostima, a jedna od njih je pristupačnost. SUV s prostranom unutrašnjošću i veličinom prtljažnika od 455 litara, koji se utrostručuje ako su stražnja sjedala spuštena, savršen je za obiteljsku avanturu.

Dave Timmis, osnivač i izvršni direktor tvrtke za iznajmljivanje automobila Leasing.com koja je sastavila popis, rekao je da odabir pravog vozila za voljenog ljubimca može biti zastrašujući zadatak.

Rekao je: "Između 2021. i 2022. tri četvrtine od 13 milijuna vlasnika pasa u Ujedinjenom Kraljevstvu vozi se sa svojim ljubimcima barem jednom tjedno, tako da to postaje važan faktor pri odabiru automobila. Zato su proizvođači poput Jaguar Land Rovera i Škode postali prilično maštoviti i kreirali namjenske ‘pakete za kućne ljubimce‘ kako bi zadovoljili potrebe svojih kupaca, a oni su sve popularniji".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:33