POLIRANJE DIJAMANTA

Novi logotip stiže na sve Renault modele do 2024. godine, prvi na redu je električni Zoe

Novi logotip sastoji se od dvije isprepletene crne linije i dočarava dizajn iz 1972. godine, koji je Renault koristio 20 godina
Novi logotip

Renault je potvrdio da će nova verzija dugogodišnjeg dijamantnog logotipa, prvi put viđena na Renault 5 električnom konceptnom automobilu, biti na svim Renaultovim modelima do 2024. godine. Francuska je jedna u nizu proizvođača automobila koja je osvježila svoj logotip koji je u skladu s planovima elektrifikacije palete automobila.

Novi dizajn prati trend dvodimenzionalnih logotipa, koji su postali popularni jer se prikazuju bolje od 3D dizajna u digitalnom obliku. Renault je prvi put pokazao novi, retro-inspiriani, logotip na Renault 5 konceptnom automobilu, a direktor dizajna Gilles Vidal rekao je da je reakcija na njega utjecala na odluku da se dizajn široko prihvati. "Renault 5 bio je za nas strahovit poligon", rekao je Vidal.

image
Novi logotip

"S obzirom na entuzijazam i vrlo pozitivne reakcije koje smo dobili za logotip, odlučili smo ga široko usvojiti." Logotip je također viđen u najnovijim oglasima za električni automobil Zoe i postupno će se uvoditi u čitavu paletu kako se modeli osvježavaju ili zamjenjuju.

Bit će dostupan na svakom Renaultovom modelu do 2024. godine. Novi logotip deveti je koji koristi oblik dijamanta koji je Renault prvi put usvojio 1925. godine. Početni dizajn imao je vodoravne pruge koje ispunjavaju dijamant, ali one su postupno ukinute 1972. godine.

image
Novi logotip

Trenutna verzija logotipa stvorena je 1992. godine i revidirana je četiri puta, posljednji put 2015. godine. Novi logotip sastoji se od dvije isprepletene crne linije i dočarava popularni dizajn iz 1972. godine, koji je Renault koristio 20 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 06:54