AKTUALNO

Policija umjesto kazni za razbijena svjetla dijelila kupone za popravak!

Pregorjela svjetla su opasna, a ovo je prilika za policiju da proaktivno rješava problem
Advance Auto Parts i policijska uprava Denvera
 Twitter

Advance Auto Parts donirao je policijskoj upravi u Denveru 100 poklon-kartica u vrijednosti od 25 američkih dolara. Nakon toga, plavci iz Denvera su, umjesto da dijele kazne za sitne kvarove na automobilima, dijelili darovne kartice trgovine automobilskih dijelova.

Cilj udruživanja policijske uprave iz Denvera i Advance Auto Partsa bio je promicanje svijesti o sigurnosti vozila. Svih 100 poklon-kartica je već podijeljeno, a mnogi vozači posjetili su Advance Auto Parts i iskoristili ih. 'Cilj je natjerati vozače da otklone kvar i vrate siguran automobil na cestu', poručuje policijski službenik. U konačnici, on odlučuje hoće li vozaču dati kaznu ili darovno karticu.

Pregorjela svjetla su opasna, a ovo je prilika za policiju da proaktivno rješava problem. Ove vrste sigurnosnih prekršaja predstavljaju opasnost za druge vozače i pješake, a policija bi trebala paziti na te prekršaje. Međutim, jednostavno izdavanje kazne u nadi da će vozači riješiti problem nije lijek za sigurnost vozila.

Zanimljivo će biti vidjeti kako će se program odvijati u narednim mjesecima. Policijska uprava i Advance Auto Parts trebali bi moći pratiti izvedbu programa i utvrditi hoće li ljude to doista natjerati da poprave svoja vozila. Uz to, ovakav pristup trebao bi ojačati odnose policije sa zajednicom, izbjegavajući ono što neki smatraju strogim kaznama za ne tako veliki kvar. Ako uspije, policijska uprava razmišlja o ovom modelu kao stalnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 07:57