INSPIRACIJA JE C_TWO

Puma i Mate Rimac dizajnirali najbrže kopačke na svijetu za najbolje nogometaše današnjice

Nove Puma kopačke premijerno će nositi Francuz Griezmann na utakmici protiv Hrvatske 14. listopada u Zagrebu
Puma Ultra SL kopačke
 Puma, Profimedia

Domaća tvrtka Rimac Automobili i Mate Rimac nisu magnet samo za proizvođače automobila svjetskog glasa već, kako stvari stoje, i za proizvođače sportske opreme. Tako je njemački proizvođač Puma u suradnji s Matom Rimcem osmislio i kreirao najekstremnije moguće i najbrže kopačke na svijetu, a kao inspiracija je poslužio električni hiperautomobil iz Svete Nedelje model C_Two.

image
Puma Ultra SL kopačke
Puma

S obzirom na to da je Rimac osnovao tvrtku s vizijom stvaranja sportskih automobila za 21. stoljeće nastojeći osloboditi puni potencijal električnog motora na izmjeničnu struju, samo 412 parova najefikasnije Ultra kopačke ikad, jest brojka koja se odnosi na najveću brzinu od 412 km/h hiper automobila Rimac C_Two. Baš kao i Rimčeve električne jurilice i Pumine kopačke odlikuju visoka tehnologija. Teže tek 90 grama i zahvaljujući svojim laganim svojstvima savršeno kombiniraju stabilnost i pokretljivost stopala nogometaša.

image
Puma Ultra SL kopačke
Puma

"Cilj Ultra SL kopački bio je stvoriti najekstremniju moguću kopačku, kako bi se dobio uvid u to kako bi se kopačke mogle dizajnirati u budućnosti", rekla je Dominique Gathier, voditeljica proizvoda Teamsporta. "Proučili smo kako se grade hiper automobili u Svetoj Nedelji i prenijeli ključna ideje u stvaranje Ultra SL kopački, s posebnim naglaskom na to kako smanjiti težinu, te istovremeno zadržati na visokoj razini čvrstoću i ostala klasična svojstva svake kopačke."

image
Puma Ultra SL kopačke
Puma

Gornji dio Ultra SL kopačke izrađen je od super lagane tkane mreže, presvučene tankim slojem TPU kože dajući dodatnu trajnost i bolji dodir na lopti. Aerodinamična silueta ima dva ‘prozora’ na peti, koji su izravno nadahnuti karoserijom Rimac C_Two modela. Ultra SL također ima PEBAX potplat koji je dizajniran da poveća brzinu nogometaša.

image
Puma Ultra SL kopačke
Puma

I sad manje dobra vijest ako ste navijač nogometne reprezentacije Hrvatske: Puma Ultra SL kopačke premijerno će nositi francuski internacionalac Antoine Griezmann kad izađe na maksimirski teren 14. listopada u Zagrebu u srazu protiv Hrvatske u UEFA-inoj ligi nacija. Nadamo se da bez obzira na kopačke s Rimčevim potpisom, ova srijeda neće biti njegov dan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:45