PREMIJERA

Rolls-Royce obnovio svoj SUV: Izgleda li gigantski superluksuzni Cullinan sada još čudnije?

Proizvođač kaže da je novi dizajn posveta "osvijetljenim neboderima u velegradovima", gdje Cullinan postaje sve popularniji

Rolls-Royce Cullinan Series II

 Rolls- Royce

Čak i najluksuzniji SUV na svijetu može zastarjeti pa s vremena na vrijeme treba poboljšanja ili redizajn. Tako je i Rolls-Royceov najprodavaniji proizvod, SUV Cullinan dobio veliki redizajn. Osjteno mu je promijenjen prednji te model, koji je često bio na meti kritika, sada izgleda osjteno agreisnije. No ne sumlnjamo da i ovdje kontraverze oko oizgleda neće izostati. Paralelno uz redizajn će se ažuriranom Cullinanu pridružiti oštrije dizajnirani Black Badge derivat s poboljšanim V12 motorom i 600 KS.

image

Rolls-Royce Cullinan Series II

Rolls- Royce

Raskošni SUV će nakon redizana nositi službeni naziv Cullinan Series II. Auto je dobio drugačija prednja svjetla s produženim LED dnevnim svjetlima. Ona se "spuštaju" niz prednji dio i daju prednjoj maski impresivniji (iako pomalo čudan) izgled. Nekonvencionalan izgled nemaju samo prednja svjetla, već i prednji odbojnik. Rolls-Royce je uklonio usisnike zraka koji okružuju rešetku hladnjaka.

image

Rolls-Royce Cullinan Series II

Rolls- Royce

Proizvođač kaže da je novi dizajn posveta "osvijetljenim neboderima u velegradovima", gdje Cullinan postaje sve popularniji. SUV dobiva osvijetljenu rešetku koja podsjeća na druge modele tvrtke i neke BMW-e. Još jedna novost su impresivni 23-inčni kotači, koji se prvi put koriste na ovom modelu.

image

Rolls-Royce Cullinan Series II

Rolls- Royce

Cullinan Black Badge također redizajnom dobiva još više polarizirajući izgled. To je prvi Black Badge model koji kotače od 23 inča, a razni vanjski detalji, uključujući tradicionalnu figuru Spirit of Ecstasy izgledaju prijeteće u crnoj boji. Black Badge ima više tamnih ukrasa nego prije, a masivna rešetka je dostupna u potpuno crnoj boji.

image

Rolls-Royce Cullinan Series II

Rolls- Royce

U unutrašnjosti se nije mnogo toga promijenilo u usporedbi s Cullinanom prije facelifta. No, sada se ispod analognog sata nalazi Spirit of Ecstasy, tako da vaš vozač u svakom trenutku bude podsjećena na to što vozi. Black Badge j dobio novu, privlačnu kožnu unutrašnjost Duality Twill, napravljenu uz korištenje nevjerojatnih 2,2 milijuna šavova i gotovo 18 kilometara konca. Cullinan može imati čak 107.000 perforacija od 0,8 i 1,2 milimetra. Također možete dobiti Cullinan kao sedmerosjed ako se odlučite za pojedinačna stražnja sjedala ugrađena u prtljažni prostor. Ona su namijenjena za korištenje samo kada otmjeni terenac miruje i uz njih je mali stol za šampanjac, kavijar ili što god bogati ljudi piju u svojim prtljažnicima.

image

Rolls-Royce Cullinan Series II

Rolls- Royce

I standardni Cullinan i Black Badge zadržavaju slavni dvanaestocilindrični motor obujma 6,75-litara. Kada automobil dolazi u prodaju i koliko će koštati Rolls Royce još nije otkrio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:41