uživaju u Europi

Voze drevnim znamenitostima, plaćaju masne globe: Amerikanac parkirao Ferrari na glavnom trgu u Firenci

Prije dva mjeseca američki je turist kažnjen s 500 eura kazne jer je vozio znamenitim firentinskim mostom Ponte Vecchiom

Farrari, Firenca, ilustracija

 Profimedia, Ferrari

Firentinska policija kaznila je američkog turista s 470 eura globe jer se u ponedjeljak dovezao svojim Ferrarijem na poznati trg Piazzu della Signoriju u povijesnome središtu grada, piše talijanski Il Giornale, javlja Hina.

Neimenovani 43-godišnji je muškarac vozio pješačkom gradskom zonom jednosmjernom ulicom Dei Gondi u suprotnom smjeru kojom je stigao do glavnoga trga i ondje ponosno parkirao svoj Ferrari.

Mediji pišu da je vozač sportskog automobila registriranog u Švicarskoj imao američku vozačku dozvolu, ali ne i međunarodnu, kao ni službeni prijevod dozvole, u skladu sa zakonom.

Kaznu u iznosu od 470 eura turist je platio na licu mjesta. U nju su uračunati parkiranje u pješačkoj zoni, vožnja u suprotnom smjeru jednosmjernom ulicom i neispravnost vozačke dozvole.

Prije dva mjeseca američki je turist kažnjen s 500 eura globe jer se unajmljenom Fiat Pandom provozao znamenitim firentinskim mostom Ponte Vecchiom koji datira iz 1345. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:17