RENDER

Rusi otkrili: Ovako bi mogao izgledati novi električni retro Renault 4

Pretpostavlja se da će automobil dobiti oblik karoserije kao i originalni 4 te mnoge detalje posuđene s njega, ali tehniku Renaulta 5

Reneder Renaulta 4

 Kolesa. ru

Početkom 2021. godine Renault je predstavio plan razvoja svojih brendova za sljedećih nekoliko godina. Strategija je pretpostavljala da će marka Renault predstaviti nekoliko novih električnih vozila do kraja 2025. godine. Jedan od njih je bio Renault 5, koji je debitirao u veljači ove godine, a 2025. godine linija proizvoda bi trebala biti nadopunjena novim malim električnim crossoverom Renault 4.

image

Renault 4

Renault Media

Ime novog modela, jasno govori da će kao i Renault 5 imati retro inspiraciju. "Četvorka je jedan od najlegendarnijih automobila 21. stoljeća. "Mali div" se proizvodio od 1961. sve do 1994. godine, a ukupno je u tom razdoblju proizvedeno više od osam milijuna primjeraka.

image

Renault 4ever Trophy

Renault Media

Još u svibnju 2021. na patentnim slikama pojavio se "uzorak" novog budućeg Renaulta 4, a u listopadu 2022. predstavljen je koncept 4Ever Trophy, koji su dizajneri opremili raznim off-road dodacima. Ipak, do danas nema službenih informacija o izgledu serijskog električnog crossovera. Kako bi on mogao izgledati sada nam otkrivaju Rusi, odnosno njihov najjači automobilski portal kolesa.ru koji i inače često objavljuje rendere novih modela koji su vrlo realni i slični konačnim proizvodima.

image

Reneder Renaulta 4

Kolesa. ru

Pretpostavlja se da će automobil dobiti sličan oblik karoserije kao i originalni 4 te mnoge detalje posuđene s njega. Sudeći prema slici, prednji dio bi imao okrugla svjetla integrirana u horizontalno izduženu pravokutnu "masku" u čijem je središtu logo marke u obliku dijamanta s ucrtanim brojem četiri.

image

Renault 5

Renault Media

Najvjerojatnije će unutrašnjost budućeg novog proizvoda biti gotovo jednaka onoj u nedavno predstavljenom Renaultu 5. Ako tako bude model će biti opremljen 10-inčnom virtualnom instrumentnom pločom i infotainment sustavom s 10,1-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir.

image

Renault 5

Renault Media

Očekuje se da će komercijalna verzija Renaulta 4 biti bazirana na platformi AmpR Small, koja je modernizirana verzija CMF-B platforme. Vjerojatno će novi proizvod preuzeti i pogon iz "petice", a u tom slučaju bi imao motore snage 95, 122 i 150 KS te baterije kapaciteta 40 i 52 kWh.

Premijera serijskog crossovera Renault 4 održat će se na sajmu automobila u Parizu koji će se održati u listopadu ove godine, a na europsko tržište model će stići 2025. godine. Očekuje se da će početna cijena novog auta biti oko 30 tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 17:29