čudno ponašanje

Psi izgrizli aute ispred auto salona: ‘Još smo u nevjerici, imaju nevjerojatnu snagu, kao da su mutanti!‘

Snimka nadzorne kamere prikazuje da je par pasa ušao u dvorište autosalona i počeo trgati odbojnike i druge dijelove s vozila

Pas, ilustracija

 Profimedia

Svako malo iz SAD-a stižu lude vijesti o raznim "napadima" na autosalone. Od razbijanja auta sjekirom, do mnogo prizemnijih krađa, vidjeli smo već nebrojene slučajeve u kojima su prodavatelji izvukli deblji kraj.

No najnovija vijest koja stiže iz okolice Houstona u američkoj saveznoj državi Teksas, luđa je od bilo čega što smo do sada vidjeli. Naime, tamošnji salon automobila G motors "napala" su dva psa. Koliko god prethodna rečenica smiješno zvučala, psi su se nemilosrdno bacili na uništavanje skupocjenih automobila i na kraju iza sebe ostavili kaos i ogromnu novčanu štetu.

Snimka nadzorne kamere prikazuje da je par pasa ušao u dvorište autosalona i počeo trgati odbojnike i druge dijelove s vozila. Psi su se tijekom noći na "mjesto zločina" vraćali čak tri puta, oštetivši pet automobila.

"Nikada ne biste pomislili pas ima takvu snagu da rastrga auto", rekla je Gaby Fakhoury, voditeljica prodaje u autosalonu, za lokalnu televiziju ABC13. Šteta je bila tolika da su zaposlenici isprva mislili da je salon napao čopor vukova, no snimka nadzornih kamera jasno pokazuje da iza svega stoje samo dva psa.

Fakhoury procjenjuje da bi nered kojeg su izazvali psi mogao koštati salon od 100.000 do 350.000 dolara, no te se procjene nama ipak čine malo pretjerane. Vlasnici autosalona su također zabrinuti da će napad utjecati na prodaju tako što će otjerati kupce koji će se bojati za svoju sigurnost. Sami zaposlenici su već prilično prestrašeni: “Nitko više ne želi izaći iz automobila. Žele biti sigurni da će ući ravno u ured, tako su uplašeni”, izjavila je Fakhoury.

Iako su predstavnici autosalona podnijeli prijave policijskoj upravi u Houstonu, policajci ne mogu ništa učiniti jer se ne radi o kaznenom dijelu, sve dok psi nisu nikoga ozlijedili. U autosalonu razmišljaju angažirati privatnog istražitelja koji bi provjerio imaju li psi vlasnika kojeg bi se moglo tužiti za štetu koju su napravili na vozilima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 04:10