OD KOŽICE DO SLOJEVA

Mali trikovi kako da ti lak na noktima potraje što duže


Iris Hazler
19.03.2017.12:30
Mali trikovi kako da ti lak na noktima potraje što duže
iStock

sažeto

Lijepa i dobra manikura trend je koji nikada neće izaći iz mode. Bez obzira sređuješ li nokte u salonu ili kod kuće, bitno je da su uvijek uredni


Iris Hazler
19.03.2017.12:30

Uređivanje noktića je prava uživancija, ali održavanje da izgledaju kao da si upravo došla iz salona nekada zna biti gnjavaža. Previše je stvari koje svakodnevno radiš i koje ti mogu uništiti manikuru, ali ne brini jer smo pronašli nekoliko savršenih hackova da ti nokti što dulje izgledaju fantastično.

Pripremi svoje nokte s odstranjivačem laka

Prije nanošenja laka, iznimno je bitno da su nokti sređeni i pripremljeni. Ako se na ploči nokta nalaze i najmanji ostaci starog laka, sve može izgledati neuredno i grbavo, a novi lak na tim dijelovima lakše i brže otpada. Rješenje tog problema nalazi se u dobrom skidanju laka s blazinicom i odstranjivačem laka na bazi acetona.

Poliranje noktiju

Lagano poliranje izglađuje sve eventualne neravnine i udubljenja, bez obzira koliko male ili nevidljive one bile, što je također jedan od ključnih elemenata dobre manikure.  Neki od nas imaju više istaknute neravnine, a one često mogu biti krivac za lako pucanje noktiju. Savjet je da kada poliraš nokte, uvijek s bufferom ideš u jednom smjeru kako ne bi dodatno oštetila ploču nokta.

Drži kožicu pod kontrolom

Kao što poliraš i čistiš nokte, ne zaboravi ni na kožicu na noktima. Nikako ih nemoj rezati, nego ih blago potisni prema korijenu nokta, a za vrijeme lakiranja pokušaj izbjeći taj dio jer se lak s kožice iznimno brzo ljušti i otpada.

Nikada ne tresi bočicu laka za nokte

Iako je primamljivo, nemoj mućkati ni tresti lak već ga lagano protrljaj između dlanova. Mućkanje dovodi do stvaranja mjehurića sa zrakom, a ti mjehurići zatim na tvojim noktima pucaju, jednako kao i sloj laka koji si nanijela.

Pripazi na slojeve laka

Bazni sloj, lak za nokte i završni sloj savršena su formula za lijepu i dugotrajnu manikuru, ali nemoj pretjerivati. Lak za nokte nanesi u tri poteza, jedan u sredini i jedan sa svake strane. Pričekaj dvije minute i ponovi postupak, zatim nakon dvije minute nanesi top coat. Što je deblji sloj laka, to se on lakše ljušti i ponekada jednostavno odlijepi s noktiju.

ljepota

nokti

manikura

lak za nokte

lakovi

njega noktiju

Podijeli članak