OD KOŽICE DO SLOJEVA

Mali trikovi kako da ti lak na noktima potraje što duže


Iris Hazler
19.03.2017.12:30
Mali trikovi kako da ti lak na noktima potraje što duže
iStock

sažeto

Lijepa i dobra manikura trend je koji nikada neće izaći iz mode. Bez obzira sređuješ li nokte u salonu ili kod kuće, bitno je da su uvijek uredni

Uređivanje noktića je prava uživancija, ali održavanje da izgledaju kao da si upravo došla iz salona nekada zna biti gnjavaža. Previše je stvari koje svakodnevno radiš i koje ti mogu uništiti manikuru, ali ne brini jer smo pronašli nekoliko savršenih hackova da ti nokti što dulje izgledaju fantastično.

Pripremi svoje nokte s odstranjivačem laka

Prije nanošenja laka, iznimno je bitno da su nokti sređeni i pripremljeni. Ako se na ploči nokta nalaze i najmanji ostaci starog laka, sve može izgledati neuredno i grbavo, a novi lak na tim dijelovima lakše i brže otpada. Rješenje tog problema nalazi se u dobrom skidanju laka s blazinicom i odstranjivačem laka na bazi acetona.

Poliranje noktiju

Lagano poliranje izglađuje sve eventualne neravnine i udubljenja, bez obzira koliko male ili nevidljive one bile, što je također jedan od ključnih elemenata dobre manikure.  Neki od nas imaju više istaknute neravnine, a one često mogu biti krivac za lako pucanje noktiju. Savjet je da kada poliraš nokte, uvijek s bufferom ideš u jednom smjeru kako ne bi dodatno oštetila ploču nokta.

Drži kožicu pod kontrolom

Kao što poliraš i čistiš nokte, ne zaboravi ni na kožicu na noktima. Nikako ih nemoj rezati, nego ih blago potisni prema korijenu nokta, a za vrijeme lakiranja pokušaj izbjeći taj dio jer se lak s kožice iznimno brzo ljušti i otpada.

Nikada ne tresi bočicu laka za nokte

Iako je primamljivo, nemoj mućkati ni tresti lak već ga lagano protrljaj između dlanova. Mućkanje dovodi do stvaranja mjehurića sa zrakom, a ti mjehurići zatim na tvojim noktima pucaju, jednako kao i sloj laka koji si nanijela.

Pripazi na slojeve laka

Bazni sloj, lak za nokte i završni sloj savršena su formula za lijepu i dugotrajnu manikuru, ali nemoj pretjerivati. Lak za nokte nanesi u tri poteza, jedan u sredini i jedan sa svake strane. Pričekaj dvije minute i ponovi postupak, zatim nakon dvije minute nanesi top coat. Što je deblji sloj laka, to se on lakše ljušti i ponekada jednostavno odlijepi s noktiju.

ljepota

nokti

lak za nokte

manikura

lakovi

njega noktiju

Podijeli članak