Tako nam francuskog doručka!

Uskoro bi moglo doći do nestašice croissanta


Dina Plevnik Hajduk
16.06.2017.15:15
Uskoro bi moglo doći do nestašice croissanta
Profimedia

sažeto

Cijena maslaca poskupila je za 92 posto, upozoravaju francuski pekari


Dina Plevnik Hajduk
16.06.2017.15:15

Nisu dobri za figuru, ali su tako ukusni i slasni da im s vremena na vrijeme ne možemo odoljeti!

Pogotovo ako su punjeni Nutellom ili finom marmeladom...

Ako je fini croissant vaše omiljeno pecivo, imamo vijest koja vas neće oduševiti.

Savez francuskih pekara (FFB), objavila je podatak koji je mnoge pekare i ljubitelje slasnih peciva neugodno iznenadio, a koji otkriva da je maslacu, jednom od osnovnih sastojaka lisnatog tijesta cijena porasla za nevjerojatnih 92 posto!

"Strah nas je da uskoro nećemo moći doći do maslaca jer se zalihe tope pa ćemo biti prisiljeni smanjiti proizvodnju", objasnio je Matthieu Labbe iz FFB-a za The telegraph.

Do ove situacije došlo je zbog povećane potražnje za mlijekom u Aziji, što znači da bi ionako skup maslac uskoro mogao postati pravi luksuz i to za cijeli svijet.

Naravno, nestašica maslaca nije tragična samo zbog proizvodnje croissanta, no francuskim pekarima oni donose znatan dio zarade.

Zanimljiva činjenica: 25 posto svakog croissanta je čisti maslac!

 

A post shared by Mandalos Stelios (@chefmandalos) on Jun 16, 2017 at 1:46am PDT

hrana

peciva

nestašica maslaca

croissant

Podijeli članak