Profinjeni uz junk food

Zaboravite kavijar i sličnu skupu hranu, s pjenušavim vinom najbolje se slaže ovo jeftino i jednostavno jelo


Ines Madunić
03.12.2019.09:30
Zaboravite kavijar i sličnu skupu hranu, s pjenušavim vinom najbolje se slaže ovo jeftino i jednostavno jelo
iStock

sažeto

Prosinac je vrijeme kad svi popijemo koju čašicu pjenušca, a imamo i savršeno jelo koje ide uz njega - preporučili stručnjaci


Ines Madunić
03.12.2019.09:30

Vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana prepuno je tuluma, a doba je to kad najčešće mnogi od nas posegnu za nekim pjenušavim vinom. I dok tijekom godine uživamo u "običnim" crvenim i bijelim vinima, baš taj kraj godine pogodan je da se malo počastimo nečim elegantnijim i posebnijim.

Pjenušci su jako popularni, posebno u posljednje vrijeme kad su im i cijene pale, odnosno kad više ne moramo potrošiti bogatstvo da bismo popili nešto kvalitetno, a kad ih pijemo automatski se osjećamo malo profinjenije.

A uz pjenušce uvijek se vežu i neka skupa, profinjena jela kao što je kavijar.

Ipak, stručnjaci poručuju kako se s takvim vinima zapravo najbolje slažu - prženi krumpirići!

"Pjenušci su vina koja zahtijevaju jednostavna jela, napravljena s ne više od tri namirnice. Zato su prženi krumpirići savršeni, njihova slanost i hrskavost komplimentira pjenušcu", rekla je u intervjuu Marie-Christine Osselin, komunikacijska menadžerica francuske vinarije Moët & Chandon, koja proizvodi neke od najpoznatijih i najboljih svjetskih šampanjaca.

S njom se slaže i Ray Isle, urednik uglednog magazina Food & Wine.

"Govorim to već godinama, kao i mnogi sommelieri. Sol i masnoća krumpirića sjajno se slažu s kiselinom i mjehurićima pjenušca. Prženi krumpirići, čips od krumpira, pa čak i pečena svinjska kožica bi odgovarala. Naravno, proizvođači će vam to rijetko kad priznati ili predložiti", rekao je Isle.

pjenušac

prženi krumpirići

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter