Kako dobra ideja

Ako volite kroasane, obožavat ćete ovaj recept i namjerno kupovati komad, dva više

 Pexels
Uz samo jedan mali dodatak omiljeno pecivo bit će meko, slasno i sočno

Ubrajate li se među one koji ne mogu zamisliti život bez ovog specijaliteta od lisnatog tijesta koje se topi u ustima već na prvi zalogaj, tada vam se vrlo vjerojatno ponekad dogodi da u kući imate i koji komad viška. Ako, pak, u tim situacijama ne želite jesti stari kroasan, sjetite se ovog trika jer bi vas mogao oduševiti. Pogotovo zato što je jednostavan, a slasna peciva će učiniti još boljima...

image
Pexels

Naime, kada je Jess Smith, autorica sadržaja na Instagram profilu @inquiringchef, podijelila ovaj video i uz njega recept, vrlo vjerojatno nije slutila koliko će pažnju privući. No, njezin je trik toliko dobar da ga ni mi nismo mogli preskočiti, jer znamo koliko se hrane svakodnevno baca samo zato što mnogi među nama ne znaju kako bi je iskoristili kad više nije svježa.

image
Sami Sert/Getty Images/istockphoto
image
Pexels

Recept za prženice od kroasana

Trebat će vam:

4 kroasana, stara barem jedan dan
4 jaja
240 ml mlijeka (bilo koje vrste)
1 žlica šećera (može i bez toga)
2 žličice ekstrakta vanilije
¼ žličice soli
malo maslaca
šećer u prahu

Priprema:

Kroasane prerežite po dužini.

U zdjelici pomiješajte jaja s mlijekom, šećerom, aromom vanilije i soli.

Svaku polovicu kroasana umočite u smjesu s jajima, ocijedite pa pecite na unaprijed zagrijanoj tavi na malo maslaca. Pržite po dvije do tri minute sa svake strane.

Poslužite posipane šećerom u prahu ili kristal šećerom, cimetom, s omiljenim pekmezom ili sladoledom, toplom kremom od vanilije, rastopljenom čokoladom i svježim voćem...

Kako to Jess radi, pogledajte u videu koji je podijelila na Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:50