Vjerojatno niste

Ovako pripremljenu tjesteninu morate odmah vratiti, čak i u najboljem restoranu

Iako se to do sad možda nikad niste usudili, ovaj znalac kaže kako su neke stvari kod ovog jela jednostavno nedopustive

Ako je i za vas tjestenina, kao što je Joe Bastianich jednom prilikom izjavio za Runner‘s World, jedina namirnica bez koje ne možete živjeti, vrlo malo jela od tjestenine će pobijediti dobru tjesteninu s morskim plodovima. Barem je to slučaj kod suca američkog MasterChefa, inače ugostitelja, vinara, autora, glazbenika i sina popularne Lidije Bastianich s kojom vodi više od trideset restorana.

Joe Bastianich ispričao je za Mashed kako izvrsno kuhana tjestenina s morskim plodovima može biti vrhunsko jelo, ali je također upozorio i na tri stvari koje ukazuju da bi jelo bez pardona trebalo vratiti u kuhinju, čak i prije nego je kušano.

"Ako umak nije emulgirao, ako nema dovoljno škroba, ako je previše vodenast - neću ga ni okusiti", rekao je Bastianich za Mashed te dodao kako je priprema takvog jela vrlo delikatna jer treba znati balansirati sa svim sastojcima, pri čemu kuhar itekako mora vrlo dobro znati što radi.

Želite li napraviti tjesteninu s plodovima mora kakvu bi odobrio vrhunski kuhar poput Joea Bastianicha, najprije naučite osnove i klonite se tri najčešće pogreške pri kuhanja tjestenine, koje je Joe Bastianich istaknuo za Mashed. A one su, prema njegovim riječima: "prvo, nedovoljno soli u vodi u kojoj se kuha tjestenina; zatim ispiranje tjestenine vodom nakon kuhanja te, konačno, odvojeno kuhanje tjestenine i umaka."

image
Luchezar/Getty Images/istockphoto

Također, možete probati napraviti ovo jelo prema Bastianichevim uputama i receptu. Prvo pripremite temeljac od rajčice tako što ćete kratko pirjati protisnuti češnjak na maslinovom ulju, a potom mu dodati ručno cijeđene rajčice i sve zajedno pustiti da se krčka oko 45 minuta. Zatim skuhajte plodove mora, pazeći da ih ne prekuhate, jer će se dodatno kuhati u umaku od rajčice. I konačno, ako koristite različite vrste plodova mora, primjerice dagnje, škampe, školjke, jakobove kapice ili sve navedeno, pripazite na vrijeme pripreme te koristite istu tavu! Naime, dodaje chef, samo tako ćete sačuvati maksimum okusa.

Jeste li je već probali? Ovako pripremljenu tjesteninu mogli bismo jesti baš svaki dan, bez pretjerivanja

Volite li pravu pastu, tada pogledajte naš specijal posvećen talijanskim klasicima! U njemu nam Ana Uremović i Pasquale Longobardi otkrivaju recepte i dobre savjete kako da neka jela pripremimo baš kao iz najboljih talijanskih restorana, a naučili su nas i napraviti prave domaće gnochhe i tjesteninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:45