NAJBOLJE PIVO

Craft pivovara iz Čakovca rasturila je konkurenciju na svjetskom natjecanju i osvojila 4 medalje

 Marko Miscevic/cropix/
Na natjecanje su se prijavili sa svojim Međimurskim, Čakovečkim, Regočem te Hyperbolom

Četvrto izdanje važnog pivskog natjecanja London Beer Competition donijelo je dobre vijesti i za craft pivovaru Međimurski Lepi Dečki. Natjecanje je održano sredinom ožujka, a čakovečka pivovara osvojila je tri srebrne medalje, jednu zlatnu te nagradu u kategoriji za najbolje pivo s obzirom na cijenu i kvalitetu.

image
Marko Miscevic/cropix/

Kako kažu iz pivovare, na natjecanje su prijavili četiri svoja piva, Međimursko pivo u kategoriji lagera, Čakovečko u kategoriji pilsnera, Regoč kao imperial IPA-u te Hyperbolu koja je Russian Imperial Stout. Zlatnu medalju dobili su za Hyperbolu, dok su s tri druga piva osvojili srebro. Hyperbola je također proglašena najboljim pivom u kategoriji u kojoj se posebno gledao omjer kvalitete i cijene.

Vlasnik pivovare Danijel Radek rekao je kako je cijeli tim ponosan na ova, za rad pivovare, iznimno važna priznanja.

"Stvaramo pivo koje kupac želi, koje je atraktivno, kvalitetno i u kojem se uživa, a to je prepoznala i industrija koja je podržala i nagradila našu filozofiju", rekao je.

image
Marko Miscevic/cropix/

Dobro je spomenuti i kako se na London Beer Competitionu pivo ocijenjuje prema tri kriterija, to su kvaliteta, cijena i ambalaža, a zatim se boduje od 1 do 100. Piva koja su dobila više od 90 bodova osvojila su zlatne medalje, dok je za srebro bilo potrebno skupiti više od 76 bodova. Ostale dobitnike možete pogledati na službenoj stranici natjecanja.

Pivovara Međimurski Lepi Dečki osnovana je 2016. godine kao mala čakovečka craft pivovara, a od 2020. godine proizvodi preko 600 000 litara piva godišnje. Danas proizvode čak 18 različitih stilova piva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 04:48