VIRALNI HIT

Društvene mreže ‘gore‘ zbog ovih torti, naručuju ih i zvijezde, a na slavljima su glavna tema razgovora

 Youtube/
Objave koje sadrže oznaku ‘burn-away cake‘ imaju više od 180 milijuna pregleda

Društvena mreža Tik Tok, sada nam je već prilično jasno, jedan je od najjačih medija današnjice. Što god korisnici Tik Toka odluče da je vrijedno pažnje, to instantno postaje hit i stvar o kojoj se ne prestaje pričati. Nije neobično, ponekad na sreću, a ponekad na žalost, da se u fokusu nađe i hrana pa se tako ovih dana puno govori o tortama koje - gore.

Dobro ste pročitali, to zbilja postoji i toliki je hit da ih naručuju čak i poznate zvijezde kako bi obilježile posebne trenutke u svom životu.

Riječ je o tortama koje se pri posluživanju zapale, a zatim otkrivanju novi sloj ili sliku, ovisno o željama onog za koga se torta radi. Tako je, primjerice, slavna Ellen DeGeneres nedavno proslavila svoj 66. rođendan tortom koja je, kada je izgorio gornji dio, otkrila natpis "Happy Birthday", a potom i njezino ime.

KAKO JE TO UOPĆE MOGUĆE?

Kada se na završni sloj kreme i dekoracije dodaje tvrdi, jestivi papir i zapali, on će izgorjeti tako da sve oko i ispod njega ostalo ostane netaknuto i neoštećeno. Upravo takvim jestivim, najčešće rižinim papirom koriste se slastičari kada rade ‘burn-away‘ torte.

Objave uz koje stoji oznaka ‘burn-away cake‘ do sada su prikupili više od 180 milijuna pregleda, što je slastičarima diljem svijeta dalo povod da se posvete razvoju ideja za ovaj tip slastice. Danas tako rade torte koje gore na temu Harry Pottera, Hunger Games, filma Mean Girls, posebne rođendanske, valentinovske...

Sve je, kako je rekla jedna kreatorica sadržaja i slastičarka za Independent, krenulo od profila Denise‘s Delights, iza kojeg stoji slastičarka i vlasnica tvrtke Paper 2 Eat Denise Steward, koja je tortu koja gori napravila pred kraj prošle godine i koja je izgledala zbilja impresivno. Ipak, ona nije prva koja je došla na ovu ideju, već je i sama bila inspirirana nečime što je vidjela ranije, ali tada još nije bilo toliko popularno. Tek kada je svoj video objavila na društvenim mrežama, o ovim se tortama nije prestalo pričati. Jesu li zbilja vrijedne tolike pažnje, prosudite sami.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:13