PRIZNANJA S TWITTERA

Kava s narančom i sushi s maslacem: Ovo su najneobičniji zahtjevi u restoranima i kafićima

 Oli Scarff
Korisnici Twittera podijelili su najneobičnije narudžbe u restoranima i kafićima

Ogromne količine šećera u kavi, sendvič od tune u cimet rolici ili pak voda bez masnoća samo su dio neobičnih zahtjeva koje su na Twitteru podijelili bivši i sadašnji djelatnici kafića i restorana. Izdvojili smo najzanimljivije i, moramo priznati, prilično se dobro nasmijali.

Jedan od onih na koji smo se zapitali kako je to uopće moguće je zahtjev koji je na Twitteru podijelio barista u jednom kafiću. On je, naime, napisao kako ga je gost tražio da mu pripremi espresso sa sedam žlica narančinog soka, a zatim je taj neobičan napitak nestao u tek jednom gutljaju. Dodao je i kako, nažalost, ovo nije bio prvi takav, prilično neobičan slučaj u njegovoj karijeri.

Jedna je djelatnica skupog restorana u koji su dolazile brojne poznate zvijezde na Twitteru napisala pak kako su najčudniji zahtjevi koje je čula bili oni kada su gosti naručili vodu bez masnoća i kavijar koji neće imati okus po ribi. Dodala je i kako je njezin posao, nakon takvih narudžbi, često uključivao suzdržavanje da ne pukne od smijeha.

Twitterašica s iskustvom rada u sushi restoranu napisala je pak kako je jednom prigodom posluživala par koji je uz porciju sushija tražio maslac, zatim premazao sushi, a da bi stvar bila još bolja, na sve to dodali su i šećer. Za razliku od sushija sa šećerom, druga je djelatnica restorana napisala kako je gost jednom prilikom od nje skromno naručio tanjur s dva badema, dvije datulje, dva indijska oraščićima i 4 oraha.

Osim u restoranima i kafićima, neobični zahtjevi nisu rijetkost niti u pekarnicama. Tako je jedna korisnica Twittera napisala kako je dva tjedna uzastopce u pekarnicu u kojoj je radila dolazila žena koja je naručivala grilani tuna sendvič u cimet rolice. Ponekad bi dodala i krastavce, napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:52