PONEDJELJKOM RAZMIŠLJAMO O...

Mjesto koje želimo posjetiti: Ovdje bake svakodnevno ispred svojih kuća izrađuju svježu tjesteninu, atmosfera je sjajna

U slučaju da i vi dan provodite maštajući o putovanju u Italiju, za vas imamo dobru ideju

Razmišljate li o putovanju u Italiju, ali niste sigurni koji biste točno grad odabrali, svakako razmislite o tome da posjetite Bari na jugu zemlje. Osim što su more, divna arhitektura, panzerotti i focaccia barese već dovoljno dobar razlog da ovdje provodite dane, jedna od posebnosti Barija svakako je Strada Arco Basso, ulica poznatija i kao Strada delle Orecchiette.

image
Nicolas Weldingh/unsplash/

Tamo, naime, bake Barija pripremaju svježu tjesteninu ispred svojih domova i pravi je doživljaj samo stati i promatrati kako vješto barataju komadima tijesta, oblikuju ih, a potom pakiraju. Tjesteninu ovdje možete i kupiti svježu ili suhu, a dobra je ideja izlet organizirati nakon posjeta Castello Normanno-Svevo, koji se nalazi vrlo blizu ove ulice.

image
Angelafoto/Getty Images

Baš kao što i ime ulice govori, orecchiette su ovdje najpopularnija tjestenina, tradicionalno se pripremaju već desetljećima, a dodaju im se i namirnice kao što su rapini, kobasica ili mesni umak na bazi rajčice. Iako se oblikom ne čine previše kompliciranima za pripremu, potrebno je ipak malo koncentracije kako bi svaki zadržao istu formu pa, želite se u izradi ove tjestenine okušati kod kuće, svakako se naoružajte strpljenjem.

KAKO NAPRAVITI ORECCHIETTE, SAZNAJTE OVDJE

image
Iiievgeniy/Getty Images
image
Casarsaguru/Getty Images

Bari je vrlo lako obići hodajući, cijene su nešto niže nego u, primjerice, Rimu i odlična je ideja i za vikend izlet. Postoje čak i direktni letovi iz Zagreba pa je samo potrebno pratiti stranice s jeftinijim opcijama i rezervirati svoje mjesto. Budući da ljetni dani polako završavaju, i gužve se smanjuju, pa ako još uvijek tražite ideju za izlet u Italiju, svakako na umu imate Bari i s putovanja se vratite bogatiji za novo, divno iskustvo. Po povratku, vjerujemo, i sami ćete se poželjeti okušati u pripremi orecchietta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 20:38