MAMA ŠČ KEKSI

Naručili smo i isprobali: Međimurci su ludi za ŠČ, nakon piva, hit su i modlice za kekse

 Neja Markicevic/Cropix
Međimurski Lepi Dečki proslavili su se ŠČ pivom, a sada iz Štefanca dolaze i ŠČ modlice za kekse

Međimurci su, čini se, ili jako veliki obožavatelji Eurosonga ili su samo pošteno zagrizli za cijelu ŠČ stvar. Tako smo nakon piva Međimurskih lepih dečki i čarapa koje se proizvode u jednom tamošnjem mjestu naišli i na web shop sa ŠČ modlicama za kekse. Kao pravi gotovani, najprije smo pomislili: "A ŠČ, pa zašto se ne mogu kupiti već gotovi keksi?", no, srećom, na vrijeme smo se sjetili da nekoliko dobrih recepata za prhke kekse i sami imamo u rukavu i odlučili ih naručiti. Ove modlice ne proizvode u NedeliŠĆu, nisu ni iz ŠČakovca, nego iz malog međimurskog mjesta Štefanec. Naručiti se mogu putem web stranice moodla.eu, cijena im je 4,50 eura po komadu, a zajedno s poštarinom stajale su nas 12 eura. Prava sitnica za veselje koje su izazvale kada smo ih podijelili našoj šarolikoj ekipi u redakciji.

image
Neja Markicevic/Cropix

Iako se uz same modlice dobiju i jednostavne upute za pripremu keksa s navedenim omjerima sastojaka, ipak nismo htjeli odustati od svoga provjerenog recepta i napravili smo ih na svoj način. Tijesto smo zamijesili od 360 grama brašna, 220 grama maslaca, 150 grama šećera u prahu, korice limuna, žumanjka i mrvice soli, a kako bismo ispoštovali cijelu ŠČ stvar, morali smo na trenutak pretjerati pa u cijelu priču dodati i malo marcipana. Jer, zna se, danas ništa ne dijeli ljude kao rasprave o Letu 3 i marcipanu.

image
Neja Markicevic/Cropix

Rekli bi Međimurci, nakon ščuke na mašči i šalate š črnim koščićnim uljem, keks itekak‘ dobro dojde, a napravljeni po našem receptu, topit će se u ustima pa u njima mogu uživati čak i ščrbavci. Idealni su za svaku priliku i provjereno popravljaju raspoloženje, čak i onima koji još uvijek nisu podlegli ŠČ euforiji.

Na kraju, važno je napomenuti, mi smo svoj paket čekali tjedan dana pa se ovim, za današnje vrijeme prilično nužnim kuhinjskim alatom, opremite na vrijeme. Ako ništa drugo, kako bi gledanje Eurosonga ove godine bilo još malo zabavnije. ŠČ!

P. S. Za bolji dojam tekst pročitajte naglas, i sebi i drugima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 11:57