MOŽETE LI VJEROVATI?

Ovo je sramotni veganski obrok s leta o kojem ovih dana svi pričaju

 Aureliy/Getty Images/istockphoto
Kada je Juanita Headley sjela na let iz Gane za Amsterdam, nije mogla ni zamisliti što će joj biti posluženo kao topli veganski obrok

U vrijeme kada napokon sve više ugostitelja čak i u Hrvatskoj u svojim objektima nudi veganske opcije kao što su, primjerice, biljna mlijeka u kafićima ili konkretniji obroci od prženih krumpirića i miješane salate u restoranima, jedna je avio-kompanija napravila ozbiljan propust i putnici ponudila prilično sramotan obrok na 6-satnom letu.

Putnica Juanita Headley je, naime, putovala šest sati nizozemskom KLM kompanijom od Gane do Amsterdama, a budući da je alergična na proizvode životinjskog podrijetla i veganka je 13 godina, u vrijeme kada su svi putnici dobivali topli obrok, ona je također očekivala vegansku varijantu istog tog toplog obroka. Ono što je dobila prilično je iznenadilo Juanitu, kako je ispričala za Insider.

"Sjedila sam gladna na avionu i dok su svi jeli svoj topli obrok, ja sam dobila oraščiće, oko sedam komadića mandarine i četiri komadića ananasa. To mi je posluženo kao topli obrok. Drugi obrok bio je banana, šest komadića ananasa i oraščići", ispričala je i dodala kako je osoblje bilo više nego ljubazno, ali sama porcija bila je prilično smiješna.

image
Turbo83/Getty Images

Dio krivnje pripisala je i tome što je originalni let zakazala putem Kenya Airways kompanije, ali je kasnio te je odlučila kupiti kartu za let KLM-om. Objasnila je kako obično sama kupuje hranu, ali ovog puta jednostavno nije imala vremena. Kada je rezervirala let s KLM-om, objasnila je da je veganka i da bi voljela dobiti veganski obrok.

Djelatnici KLM-a najprije su rekli kako to možda neće biti moguće, a zatim potvrdili kako će na avionu biti dostupan topli veganski obrok. Ipak, to se nije dogodilo. Iz KLM-a su se ispričali i zamolili putnicu da se javi kako bi joj se iskupili.

"U ovo vrijeme kada veganstvo zbilja nije nikakav novi fenomen, neprihvatljivo je da na letu dugačkom šest sati nema višak obroka za situacije poput ove ili da je barem vegetarijanski obrok veganski", komentirala je Juanita Headley, nezadovoljna isprikom koju je KLM ponudio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 20:38