Rezervirajte mjesto

Svjetska gastro zvjezda dolazi u jako dobar porečki restoran, a znamo i što će kuhati

Restoran Spinnaker

 Maja Šokčević Lovrić
Poznata slovenska chefica čiji restoran nosi tri Michelinove zvjezdice pripremit će vrlu uzbudljivu večeru u slijedovima

"Ovako izgleda Michelinov jelovnik s 3 zvjezdice! Ekskluzivna je to prilika da kušate Anina jela iz njezinog renomiranog restorana Hiša Franko i nedavno otvorenog Jaza, uz slatka peciva iz Pekarne Ana! 27. listopada, jedna od najboljih svjetskih kuharica dolazi u Spinnaker!", napisali su na Instagram profilu porečkog restorana Spinnaker koji će 27. listopada, u petak, ugostiti pravu gastro zvijezdu iz susjedstva - Anu Roš, vlasnicu restorana Hiša Franko, Jay by Ana Roš i Pekarne Ana.

image
Vedran Peteh/Cropix

U nastavku su otkrili i što će Roš pripremiti za ovu priliku. Za dobrodošlicu u tri slijeda poznata slovenska chefica, koja je nedavno u Hiši Franko osvojila i treću Michelinovu zvjezdicu, poslužit će focacciu s kozjim sirom (Pekarna Ana), bruschettu s majonezom od kamenica, inćunima, rajčicom i bosiljkom (Jaz by Ana Roš) te Coctail dobrodošlice koji će pripremiti stručnjakinja za fermentaciju/miksologiju Anja Skrbinek (Hiža Franko).

image

Restoran Spinnker

Robert Marić

Na redu je večera od šest slijedova za koju će Roš pripremiti dva dobro poznata klasika Hiže Franko, zatim ručno rađene taglioline s planinskim zecom i tartufima, potom dry aged pastrvu pripremljenu na hibachi BBQ-u te srndaća s kamenicama, kivijem, ciklom. Prije deserta na stolove će još doći i granita od smokvina lista.

Tako će prva slovenska chefica s tri Michelinove zvjezdice predstaviti gastronomski mozaik svojih aktualnih i budućih projekata u poznatom Valamarovom restoranu na čelu kojega je chef Goran Hrastovčak. Gostovanje gastro zvijezde poput poznate slovenske chefice doprinosi međunarodnoj prepoznatljivosti Istre kao gastronomske turističke destinacije, a ako ste poželjeli pobjeći negdje za vikend - neka vam ovo bude najbolji poziv da posjetite Poreč. No, ne zaboravite rezervirati svoje mjesto za ovu ekskluzivnu večeru, to možete pozivom na broj +385 52 400 804.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:55