OPET PRVI

Tko je ekipa iz bistro Funka? Dolaze iz Zrenjanina, rade top burgere i osvajaju publiku na domaćim festivalima

Na čakovečkom Burger Weekendu pobjedu za najbolji burger odnijeli su upravo gosti iz Srbije

Četverodnevni festival burgera i dobre atmosfere u Čakovcu završio je proglašenjem najboljih, a na vrhu te liste, kao i protekle dvije godine, našao se bistro Funk iz Zrenjanina. Posjetitelje čakovečkog Burger Weekenda Dušan, Sava, Darko, Jovan, Nemanja i Isidora osvojili su ponajviše svojim burgerom s komadićima mesa mangalice te su prema glasovima publike skupili najveći broj bodova.

Prema ocjenama žirija, najbolji burger festivala ipak je napravio Marko Palfi, koji je spojio junetinu i svinjetinu sa svježim povrćem, kiselim krastavcima i umakom koji je, komentirao je žiri, lijepo zaokružio cijelu stvar i na koji bi se svatko od njih rado vratio.

image
Burger Weekend Čakovec Facebook/

Burger s mangalicom ekipe iz bistroa Funk, prema ocjenama žirija, našao se na drugom mjestu, dok je treće mjesto pripalo maloj ekipi koja stoji iza naziva Škartoc ljubavi i često se pojavljuje na ovakvom tipu festivala. Sveukupnim zbrojem glasova publike i žirija, pobjedu je, dakle, odnio bistro Funk, na drugom mjestu našao se Škartoc ljubavi, dok su burgeri Marka Palfija na kraju završili na trećem mjestu.

image

Plaketu za najbolju kućicu na festivalu ekipi iz bistroa Funk uručio je chef Matija Bogdan

Burger Weekend Čakovec Facebook/

Inače, bistro Funk se prošle godine prvi put publici predstavio i na zagrebačkom Burger Festivalu, gdje je ova ekipa također pokupila brojne pohvale. Nudili su burger s janjetinom, majonezom od mente, pecorino sirom i rukolom i svidio nam se jer je, za razliku od konkurencije, bio prilično jednostavan, ali ozbiljan, sočan i slastan. I baš tako opisali bismo i burger s kojim su se ove godine predstavili na čakovečkom Burger Weekendu. Budući da su sada, čini se, skupili već veći broj obožavatelja i kod nas, nadamo se da ćemo ih u istom sastavu vidjeti i na ovogodišnjem zagrebačkom festivalu.

image
Vedran Peteh/Cropix

Nađete li se, pak, u blizini Zrenjanina, svakako svratite i do njihovog lokala, gdje osim burgera, nude i doručak, salate i sendviče, a kroz radni tjedan i jela na žlicu te konkretniji ručak. Moramo primijetiti i da su cijene prilično poštene, a takve nam se čine i porcije. Meni možete potražiti na njihovom Instagram profilu.

Burger Weekend Čakovec ove je godine trajao čak četiri dana, a posjetitelji su imali prilike, osim nabrojanih, kušati burgere na još dvije kućice – restorana Bajzovi dvori te ekipe koja stoji iza naziva Rokers BBQ. Budući da smo isprobali burgere sa svake od kućica, moramo pohvaliti trud i ponudu koja je, s obzirom na to da je u pitanju manji grad, bila zbilja raznovrsna. Vraćamo se i sljedeće godine!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 09:09