Kadar za pamćenje

Torta je pala jedini put u životu kad ne bi trebala, a talentirani fotograf uspio je zabilježiti taj trenutak

"Osjetio sam da će se dogoditi katastrofa, pa sam brzo zgrabio fotoaparat...", rekao nam je Goran Kriznjak


Goran Kriznjak, talijanski fotograf hrvatskih korijena, nedavno je za ovu spektakularnu fotografiju primio nagradu Internacionalnog udruženja profesionalnih fotografa vjenčanja (ISPWP).

Nevjerojatan trenutak koji je uspio zabilježiti nagrađen je prvim mjestom u kategoriji "Prijem", a zaradio je i brojne ovacije publike. Kada je spomenuto udruženje fotografiju podijelilo na svojim društvenim mrežama, velik broj korisnika zanimalo je što se točno dogodilo nakon što je okinuo fotografiju. Isto je, priznajemo, nakon prvotnog iznenađenja, a potom i dugog promatranja zabilježene situacije, zaintrigiralo i nas pa smo, odlučni da saznamo, kontaktirali Gorana. Bez previše razmišljanja, ispričao nam je priču iza dobro uhvaćenog trenutka.

Više Goranovih radova možete vidjeti ovdje.

Što se, molim vas recite mi, dogodilo sekundu nakon što ste okinuli ovu fotografiju? Samo pitam.

"Nažalost, bilo je prekasno da se situacija spasi. Torta je pala na tlo i raspala se u komade."

Kako je uopće došlo do ove situacije?

"Ispričat ću vam cijelu priču. Nekoliko minuta prije toga razgovarao sam s mladenkom i mladoženjom, a onda mi je pažnju ukrala konobarica koja je prišla torti i htjela je pomaknuti. Nije mi bilo jasno zašto to želi, ali domaćin na svadbi upozorio ju je da to ne napravi. “Nemoj to raditi sama, preteško je”, doviknuo joj je. Ona je zatim stala, a onda se predomislila i ponovno krenula prema torti. Osjetio sam da će se dogoditi katastrofa pa sam brzo zgrabio fotoaparat. Povukla je tortu prema sebi i pokušala je dići, a onda shvatila da je stvarno preteška. Nažalost, već je povukla tortu predaleko i nije se mogla vratiti. Bilo je prekasno da je bilo tko od nas spasi."

Je li cijela svadba u tom trenutku stala?

"Pa, zapravo, gosti su se uglavnom zabavljali i nisu obraćali osobitu pozornost na tortu, tako da je sve to vidjelo tek nekoliko ljudi. Srećom, jedan od njih bio sam ja sa svojim fotoaparatom."

Što se dogodilo s djevojkom kojoj je torta ispala?

"Dobila je jezikovu juhu od organizatora svadbe.

Jesu li gosti na kraju ostali bez torte?

"Na sreću, mladenci su imali spremne i druge slastice, koje su poslužili gostima. Ipak nije sve bilo izgubljeno."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 10:44