Aromatični twist

Matia Ivanišević iz popularnog Blend bara osmislio je novu verziju bondovskog Vesper Martinija

Tajna se krije u timijanu, limunovoj korici i ružama!

U Blend baru, malom zagrebačkom lokalu u Gundulićevoj 33, među talentiranim barmenima pod vodstvom Filipa Lipnika svoje mjesto ima i Matia Ivanišević, mladi barmen i barista s bogatim iskustvom u ugostiteljskom sektoru. Upravo je Ivanišević na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. u Kataru vodio jedan od barova na stadionu Al Thumama!

image
Marko Miščević/Cropix

Ivanišević je i predavač na Art of Bar Akademiji pa smo ga zamolili da za prvi kolekcionarski broj magazina Dobra hrana pripremi jedan provjereni klasik - holivudski Vesper Martini, ali i da ga malo modernizira. Kako bi to postigao, odlučio je džin infuzirati timijanom i limunovom koricom, što je ovom piću dalo dodatnu razinu aromatičnosti.
image
Marko Miščević/Cropix

Želite li isprobati i neki drugi holivudski koktel iz našeg magazina, potražite recepte na poveznici!
image
Marko Miščević/Cropix

VESPER MARTINI BARMENA MATIJE IVANIŠEVIĆA
50 ml džina infuziranog timijanom i limunovom koricom
20 ml votke
10 ml bijelog vermuta
led
4 kapi ružine vodice
korica limuna

image
Marko Miščević/Cropix

Infuzirajte džin za ovaj koktel s nekoliko svježih grančica timijana i dvije do tri korice limuna te pustite da stoji oko pola sata na sobnoj temperaturi. Zatim džin procijedite i stavite u hladnjak. Kad ste spremni raditi koktel, stavite sve sastojke u metalnu čašu za miješanje, dodajte led do polovice čaše i miješajte 30 do 35 sekundi tako da koktelu padne temperatura ispod nule. Procijedite sve sastojke u dobro ohlađenu coupe čašu. Piće se poslužuje u hladnoj čaši, ali bez leda. Na koktel stavite kapi ružine vodice. Pošpricajte koricom limuna koju možete iskoristiti i za dekoraciju.
image
Marko Miščević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 00:50