SEZONSKI TANJUR

Tjestenina u umaku od vrhnja i lisičarki gotova u manje od pola sata za savršen jesenski ručak

 iStock
Morate isprobati ovaj brz, jednostavan, a sezonski recept za tjesteninu s omiljenim gljivama

Priprema: 10 min
Kuhanje: 15 min
Porcija 4

Trebat će vam:

500 g špageta
200 ml vrhnja za kuhanje
100 ml slatkog vrhnja
300 g lisički
50 g maslaca
sol i papar

Priprema:

Rastopite maslac, pa na njega stavite gljive. Ako je potrebno, odnosno ako su gljive prevelike, usitnite ih. Kratko prodinstajte tek toliko da počnu puštati miris. Zalijte s vrhnjem i slatkim vrhnjem i još malo prokuhajte. Začinite solju i paprom. U međuvremenu stavite kuhati tjesteninu. Procijedite je i pomiješajte s umakom. Prije posluživanja jelo posipajte nasjeckanim listićima peršina. Uz lisičke u umak možete staviti neke druge jesenske gljive, a takav je umak ukusan i samo sa šampinjonima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:28