TOP 6 ADRESA

Gdje u Zagrebu kupiti i pojesti najbolji sladoled? Od slastičarnica u centru do supermarketa, evo naših favorita

Izdvojili smo nekoliko slastičarnica, favorit iz supemarketa te zanatski sladoled o kojem, nakon što smo ga isprobali, mjesecima nismo mogli prestati pričati

Iako nam vremenska prognoza ne ide u korist, gotovo svakodnevno negodujemo oko kiše i još uvijek samo maštamo o dugim šetnjama kroz grad, čak i na sive dane nitko nam ne može zabraniti uživanje u dobrom sladoledu. Sezonu smo tako otvorili prije mjesec dana, i to na bolji način nego što smo mogli očekivati. Odličan sladoled na kuglice, naime, pronašli smo u centru grada, a potom nastavili s nekoliko odličnih varijanti iz supermarketa. U nastavku potražite naše sladoledne favorite.

GDJE NA SLADOLED U CENTRU GRADA?

Prvi sladoled sezone, dakle, pojeli smo u centru grada, u slastičarnici Melt. Nalazi se na početku Radićeve ulice, a ako se tamo nađete u vrijeme kada ne pada kiša, savjetujemo da odmorite za jednim od njihovih stolova na simpatičnoj terasi ispred samog lokala. Ovdje smo isprobali kuglicu slane čokolade koja je bila odlična, kivi i lješnjak, a najviše od svega svidio nam se stvarno dobar okus maka. Lagan, nježan sladoled u kojem do izražaja jasno dolazi okus maka, odličan je odabir za one koji vole klasiku s pomakom.

Dobro je spomenuti, iako su u sladoledu vidljiva zrnca maka, ne brinite, ona nisu krupna kao kod kolača i neće vam zapeti između zuba.

image
Darko Kontin/

Ako u Meltu ipak ne uspijete uhvatiti mjesto, dobar sladoled možete pronaći i u nekoliko koraka udaljenoj slastičarnici Amelie. Ovdje volimo pojesti moćnu i bogatu pistaciju, u koju dodaju svoju praline pastu, a dobar je odabir i kombinacija borovnice i đumbira.

Na istom potezu stati možete i u Häagen-Dazsu, slastičarnici poznatog brenda, gdje birati možete između čitavog niza okusa. Osim klasičnih voćnih i mliječnih sladoleda, ovdje nude i sladoled od belgijske čokolade, dulce de lece, makadamije, okus maslaca od kikirikija s komadićima keksa i red velvet cheesecake sladoled.

Osim na kuglice, napuniti možete i svoju posudicu od 250, 500 mililitara ili jedne litre, kakve se prodaju u supermarketima, samo što ovog puta sami birate do tri okusa koja želite kombinirati. Također, u Häagen-Dazs slastičarnici nude se i slastice u kombinaciji sa sladoledom ili samostalne, vafli i druge slastice.

image
Haagendazszagreb Instagram/

Na kraju, ali ne i najmanje važno, odličan sladoled već godinama jedemo u slastičarnici b041. Smještena je u zagrebačkoj Masarykovoj ulici i dobra je opcija za sve one koji posebno vole okus čokolade, jer ovdje ga imaju u čak nekoliko varijanti. Nude i nekoliko veganskih opcija, a za one kojima nikad nije dovoljna samo kuglica ili dvije, tu je i kombinacija toplog brownieja s kuglicom omiljenog okusa.

image
B041.zagreb Instagram/

SLADOLED KOJI MOŽETE NARUČITI

Pripremate li kakvo slavlje ili druženje uz roštilj, razmislite o narudžbi Pri suncu sladoleda. Riječ je o maloj zagrebačkoj proizvodnji koja nudi ručno rađeni gelato i koji smo svojevremeno proglasili najboljim zanatskim sladoledom u Zagrebu. Iza svega stoji talentirana slastičarka Nina Šarić, a priču o njezinom gelatu možete pročitati ovdje. Naš omiljeni Pri suncu okus je badem s medom, a nikad ne odbijamo niti odličnu pistaciju. Osim sladoleda, cijena kojeg se kreće od 10 eura za 500 mililitara do nešto više od 19 eura za pakiranje od 1350 mililitara. Pri suncu nudi i torte te druge slastice, a njihov sladoled često možete kupiti i na različitim gastro festivalima.

image
@pri_suncu_luxury_gelato Instagram/@melt_zagreb Instagram/@trinity.sweets Instagram/
image
Vanesa Pandzic/Cropix

KOJI SLADOLED KUPITI U SUPERMARKETU?

O Croccantino sladoledu zasigurno ste već čuli, ako na niti jednom drugom mjestu, onda ste na vijest o njihovim novim okusima zasigurno ovih dana naišli na društvenim mrežama. Riječ je o maloj proizvodnji pokrenutoj na Pelješcu koja se potom, s godinama i sve većom potražnjom, proširila i na Zagreb. Od prošle godine njihovi se sladoledi mogu pronaći i u Sparu i Intersparu te slove za najbolje u škrinjama supermarketa. Nude okuse inspirirane tradicionalnim pelješkim slasticama kao što su orasnice i keksići s bademima, a veliki hit je i njihov Croccantino sladoled s karamelom. Nama se posebno svidio novi okus u kojem spajaju svježe cijeđeni limun i kadulju, a odlična je i kombinacija cheesecake kreme sa šumskim voćem i crumbleom te pina colada okus. Njihovu priču možete pročitati ovdje.

image
Miljenko Hegedic/ Artmedia/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:01