VRTLARICA OTKRILA

"Ovo su moje taktike za obranu biljka od puževa. Sve su metode prirodne, a nećete potrošiti više od 1 eura"

 /SHUTTERSTOCK

Topliji proljetni dani su na dobrom tu i mnogi se vesele što će kvalitetno provesti vrijeme u vrtu - ali neće biti sami. Kao što svi vrtlari znaju, proždrljivi puževi će vam praviti društvo. Imajući ovo na umu, važno je zaštititi svoje biljke osiguravajući da ostanu u vrhunskom stanju cijelo ljeto, prenosi Mirror.

Imajući to na umu, jedna vješta vrtlarica podijelila je svoju metodu ‘pet obrana‘ za držanje puževa daleko od primamljivih biljaka.

Na svom TikTok profilu, vrtlarska guruica Amy - obožavateljima poznata kao The Lockdown Gardener - podijelila je poučan video koji pratitelje vodi kroz svoj detaljni obrambeni plan, korak po korak. Naslov je glasio: "Mojih pet obrambenih sustava za zaštitu biljaka od puževa"

U snimci se može vidjeti kako Amy sadi svoje biljke u posudu postavljenu na metalni stalak, prije nego što je nanijela veliku količinu vazelina duž ruba i nogu postolja i postavila bakrene jastučiće za ribanje oko baze. Zatim je pošpricala biljku s malo češnjaka u spreju, objašnjavajući: "Osobno ne mislim da djeluje sam po sebi, tamo gdje živim ima previše kiše. Ali, zajedno s ostalim obranama, čini se da djeluje prilično dobro."

@thelockdowngardener My 5 defense system for protecting plants from slugs: put in a pot, raise up on a metal stand, slather vaseline on the stand and rim on the pot, copper scouring pads around tbe base of the plant and lastly some garlic spray! 😅 5 defenses! I hope theres none living in the soil already as i will have just trapped them forever 😆 #gardenersoftiktok #gardener #gardentok #gardeningforbeginners #gardeningtips #easygardening #organicgardening ♬ original sound - Amy The Lockdown Gardener

Možete kupiti vazelin gdje god želite po vrlo povoljnoj cijeni, što ovo doista čini vrlo štedljivim trikom za one koji vrtlare s ograničenim budžetom.

Nudeći još jednu mudrost, jedna je osoba komentirala: "Malo zgnječenih ljuski jajeta drži ih podalje... Skupljam tijekom cijele godine. Ispecite u pećnici i zdrobite."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 13:16