u švicarskoj

Hotel s nula zvjezdica? Ima samo krevet i nalazi se na lokalnoj cesti pokraj benzinske crpke!

 /SHUTTERSTOCK

Što kažete na hotel s nula zvjezdica? Švicarski konceptualni umjetnici predstavili su viziju baš takvog hotela, totalno drugačijeg od drugih koje smo navikli viđati svakodnevno. Da pojasnimo malo bolje, hotel je to koji nema zidove, nema stropove, nema uglove...zapravo, sve što ima jest jedan bračni krevet. I to je to. Lociran je na lokalnoj cesti pokraj benzinske crpke u selu Saillon, na jugu Švicarske, no ideja umjetnika je da ovakav hotel može biti bilo gdje.

-Realno, ovakav hotel može biti bilo gdje na svijetu. Može biti u planinama, u voćnjaku, u šumi, u gradu...Ovakvim tipom hotela htjeli smo skrenuti pozornost na hitnost klimatskih promjena i štetnost ljudskog utjecaja na planet i društvo - objasnili su umjetnici i dodali kako su i prije radili različite verzije raznih hotela, uglavnom su ih smještali u bajkovitim švicarskim selima no onda su shvatili da je njihova misija istaknuti potrebu za promjenama u društvu.

-Ovaj koncept hotela naglašava promjene u svijetu i poziva na preuzimanje inicijative i odgovornosti, umjesto fokusiranja na miran odmor. Originalni hotel s nula zvjezdica predstavlja naš doprinos globalnoj borbi protiv zagađenja i poziva na promjenu ne samo u odnosu prema planetu, već i prema društvu - zaključili su svestrani umjetnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 14:21