tko je još na listi?

Ovo je najposjećeniji grad u 2023. godini!

 /SHUTTERSTOCK

Kada se spomenu gradovi koji su magnet za turiste, prvo se pomisli na Pariz, Rim ili London. No, prema "Euromonitor Internationalu", nijedna od ovih destinacija nije zauzela prvo mjesto na listi najposjećenijih gradova svijeta u 2023. godini.

Prošle godine Istanbul je imao najviše međunarodnih dolazaka. Gospodarsko i kulturno središte Turske 2023. godine ugostilo je nevjerojatnih 20,2 milijuna posjetitelja, a predviđa se da će u 2024. godini taj broj biti još veći.

Ova zemlja nedavno je ublažila vize za putnike iz SAD-a i Kanade, a s bogatstvom blistavih kulturnih znamenitosti i spojem azijske i europske kulture, nije ni čudo što je grad toliko popularan, prenosi Blic.rs.

Toliki turizam nije uvijek blagoslov - samo Aja Sofija godišnje primi oko 3,5 milijuna ljudi, a ulaz će posjetitelje uskoro koštati 25 eura.

London je zauzeo drugo mjesto na ljestvici s 18,8 milijuna, a s obzirom da se broj posjetitelja u gradu vratio na razinu prije pandemije, to i nije veliko iznenađenje. Dubai je na trećem mjestu sa 16,8 milijuna, a na četvrtom Antalya, još jedan turski grad.

Popis 10 najposjećenijih gradova u 2023. prema Euromonitor Internationalu izgleda ovako:

1. Istanbul

2. London

3. Dubai

3. Antalya

4. Pariz

5. Hong Kong

6. Bangkok

7. New York

8. Cancun

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:13