Projekt vrijedan kopiranja

"Volim uradi sam projekte i transformirala sam svoj mali sivi balkon za samo 50 eura"

 INSTAGRAM/IMBEINGERICA//
Urediti mali balkon nije jednostavan zadatak. Kad stigne toplo vrijeme, svi želimo na svježem zraku i suncu ispijati osvježavajući smoothie ili uživati u jutarnjoj kavici i finom doručku

No, kako od malog balkona napraviti s ograničenim budžetom mjesto na kojem ćete uživati saznajte iz ovog primjera.

Bilo da se radi o balkonu, terasi ili dvorištu, čak i mala doza kreativnosti može biti od velike pomoći. Za one koji traže inspiracije za uređenje balkona s ograničenim proračunom, Erica Vonderwall (38), nudi zanimljivo rješenje za ljetne mjesece.

Erica radi od kuće i nema pravi vrt. Voli svoj balkon kako bi se mogla odmarati tijekom pauze za ručak ili nakon posla. Stoga je od balkona odlučila napraviti produžetak svog stana te se upustila u projekt uređenja tijekom uskršnjih blagdana.

Željela je da prostor odražava njezinu osobnost i da bude za zabavu, a da je ne potroši bogatstvo.

“Često dobivam dobre komplimente vezane za uređenje i govore mi da bih se trebala baviti dizajnom interijera, ali jednostavno se volim okružiti s puno šarenih, sretnih stvari. To definitivno nije hobi, ponekad mrzim pokretati ovakve projekte, ali kad jednom završe, uvijek mi je drago što sam ih započela", objašnjava.

Osobni stil vlasnice je "šareni kaos" pa je htjela dodati dašak živosti inače dosadnom prostoru balkona. Iako nije imala na umu točan proračun, znala je da ga želi dotjerati "što je moguće jeftinije".

Erica je već imala šarena svjetla u ormariću koja nije koristila i već je posjedovala stol i stolice. Sve što je trebala kupiti su dodaci i estetski detalji poput lonaca i tepiha.

“Sve što sam trebala kupiti bila je plastična prostirka (20 eura), posude za biljke za ogradu (1,50 eura svaka) i cvijeće koje sam koristila na nekoliko mjesta.

“Dakle, cijela je transformacija ukupno koštala oko 50 eura. Dodala sam šarena svjetla više kao ukras jer moj balkon ionako ima puno svjetla u svako doba dana zbog ulične rasvjete, tako da zapravo ne treba vlastiti izvor svjetlosti.”

Stol i stolice se mogu sklopiti. Tepisi se također mogu prati i brisati tako da traju dulje.

image
INSTAGRAM/IMBEINGERICA/

U nastavku vam donosimo najbolje načine za preobrazbu malog vanjskog prostora s malim proračunom.

Mnogim ljudima je teško stvoriti razigrani vanjski prostor ako to nije tradicionalni vrt, međutim, sve što trebate učiniti je odabrati materijale toplih boja koji će nadopuniti postojeću arhitekturu. Na primjer, živopisna zelena biljka ili crveni vrtni namještaj mogu oživjeti vaš neutralni prostor. Rasvjeta vam također može pomoći tako što ćete istaknuti zone - objesiti rasvjetnu iznad glave ili dodati samostojeće svjetlo kako biste unijeli blagi sjaj u kut.

Kada je prostor na balkonu ili u malom vrtu ograničen, razmislite o korištenju okomitog prostora gdje god je to moguće kako biste unijeli život i živost, kao što su viseće niti ili solarna svjetla, lampioni ili žardinjere.

Također, odlučite se za fleksibilan namještaj ili dekor koji se može pospremiti kada nije u upotrebi. Razmišljajte pametno uz moderan i minimalan dekor koji se može skloniti ili koristiti tijekom svih godišnjih doba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 09:00