Stižu blagdani...

Furoshiki, japanski način pakiranja poklona koji je zaludio svijet

 

U vrijeme blagdana kada intenzivno kuhamo, dekoriramo i kupujemo poklone svakodnevno stvaramo više smeća nego inače. Budući da u našim životima uvijek ima prostora za smanjenje količine otpada koji proizvodimo i razmišljanje o budućnosti, oduševio nas je ovaj zabavni primjer zamatanja poklona koji smo pronašli na Pinterestu.

Genijalan način kako smanjiti potrošnju ukrasnog papira koji i tako uvijek završi u smeću stiže nam iz Japana i zove se furoshiki, a predstavlja tradicionalnu japansku metodu omatanja i prenošenja poklona i drugih stvari pomoću tkanina!


Ne možemo poreći da je riječ o posebnom načinu prezentiranja poklona koji je ekološki osviješten i doista elegantan! Riječ furoshiki zapravo znači kupaonski ogrtač ili ručnik i potječe iz razdoblja Edo kada bi ljudi omatali svoje stvari na javnim kupalištima u tkaninu da se ne bi pomiješale sa stvarima drugih kupaća.

U tek nekoliko trenutaka poklon koji ste pripremili za svoje voljene možete zamotati u lijepu tkaninu koju vaši članovi obitelji i prijatelji kasnije mogu ponovno iskoristiti u kućanstvu ili za zamatanje drugih poklona. Odličan način kako i za blagdane možemo reciklirati i živjeti osvještenije! Pogledajte u nastavku lijepe primjere ove praktične i atraktivne metode zamatanja poklona!







Izvor: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 20:35