SVAKA ČAST

Kupili stari hotel pa ga preuredili u prostor od 139 mini apartmana za beskućnike

 alexlanting/unsplash

Colorado Coalition for the Homeless (CCH), neprofitna organizacija u Denveru, nedavno je odlučila uložiti i kupiti bivši hotel vrijedan 8,4 milijuna dolara u nadi da će pomoći u smanjenju beskućništva u tom području. Novoobnovljena zgrada, sada nazvana Fusion Studios, u međuvremenu je postala zgrada sa 139 mini-stanova za beskućnike.

Od 1985. CCH radi na osiguravanju smještaja i podrške sve većem broju beskućnika u Sjedinjenim Državama. Samo u Denveru ima najmanje 5755 beskućnika.

Kad je John Parvensky, predsjednik i izvršni direktor organizacije, saznao da je Quality Inn and Suites, lokalni hotel na glavnoj cesti, na prodaju, zgrabio je priliku da ga pretvori u sklonište za beskućnike. Koristeći sredstva grada, države i privatnih organizacija, CCH je kupio hotel, renovirao imanje i preimenovao ga u Fusion Studios.

Fusion Studios, 17. zgrada te vrste koju je CCH uspostavio, sada služi kao utočište za beskućnike koji se bore preživjeti gradsku zabranu kampiranja u urbanim sredinama koja se još uvijek provodi unatoč neustavnoj odluci okružnog suca.

"Projekt je zapravo nastao iz očaja", rekao je Parvensky tijekom intervjua za Colorado Springs Gazette. "Češali smo se po glavi pokušavajući smisliti kako možemo skratiti vremenski period kako bi ljudi koji su večeras na ulicama imali mjesto koje će zvati svojim domom što je prije moguće."

Beskućnici iz grada dobrodošli su u Fusion Studios, gdje mjesečna najamnina iznosi samo 30 posto njihovog prihoda ili invalidnine -- obično samo 100 dolara mjesečno. Imaju pristup sobi koja je opremljena vlastitom kupaonicom i kuhinjom s osnovnim sadržajima kao što su krevet, stol i stolice, ormarić, televizor, mini-hladnjak, mikrovalna pećnica, ostava za hranu i druge korisne potrepštine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:20