Objekt žudnje

Štednjaci Victoria dizajnom slave ljepotu viktorijanskog doba

Budimo iskreni, kada vam netko kaže riječ štednjak, sigurno prva stvar na koju pomislite nije – najljepši dio kuhinje. Mnogi kažu da je većina kuhinjskih aparata nužno zlo jer koliko god proizvođači u posljednje vrijeme posvećivali pozornost dizajnu, nikad neke stvari nisu dovoljno lijepe da bi se lako i bez posebnog biranja i promišljanja odabrale i kupile. Ipak, postoje iznimke.

Danas vam predstavljamo štednjake Victoria koje proizvodi i prodaje Smeg. – Victoria štednjak svojim dizajnom slavi svu ljepotu viktorijanskog doba i kraljice Viktorije. Velik je 90 centimetara i dostupan je u krem i crnoj boji. Model od 90 cm ima 5 plamenika i pećnicu od 119 litara i 7 programa kuhanja, dok model od 110 cm ima 7 plamenika, 2 pećnice od 63 litre i jednu manju od 33 litre te je dostupan u šest boja – inox, roza, pastelno plava, crna, krem i bordo – kažu iz Smega.

Dobra izolacija topline

Jedna od glavnih karakteristika Victoria štednjaka jest da se mogu postaviti između kuhinjskih elemenata, kao alternativa ugradbenim uređajima. Dobra izolacija topline i izvrstan sustav hlađenja štite namještaj od posljedica visokih temperatura. – Victoria štednjaka ima modele s plinskim i indukcijskim pločama za kuhanje. Rešetke od gusa na plinskim pločama za kuhinje otporne su na visoke temperature i izdržljive. Indukcijske ploče za kuhanje osiguravaju minimalno vrijeme kuhanja. Za razliku od ugradbenih ploča, plinske ploče za kuhanje na Smeg štednjacima zaštićene su od prolijevanja tekućine preko ruba. Površina može zadržati 4,5 litara tekućine – objašnjavaju u Smegu.

Lagano za čišćenje

Štednjak Victoria ima višeprogramske ventilirajuće pećnice u kojima toplina dolazi s vrha i dna pećnice, a ravnomjerno je raspoređuje unutarnji ventilator. To omogućava istovremeno kuhanje više jela na različitim nivoima. Unutrašnjost pećnice prekriva emajl koji je lagan za čišćenje jer masnoća na njega ne prianja te je otporan na širok spektar kuhinjskih kiselina. Također, unutarnje staklo na vratima pećnice ima veoma glatku površinu, bez vijaka. To omogućuje da se prljavština nigdje ne zadržava.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 08:28