Uz malo vremena i truda

Spasili stari namještaj i napravili savršene komade za svoje domove! Radovi neustrašivih uradi sam majstora

 KATRINA TABOAS/
Trebate inspiraciju? Evo nekih nama najboljih primjera preuređenog namještaja koji smo u posljednje vrijeme vidjeli

Pronalaženje namještaja za dom može biti dug i težak proces. Međutim, komade koje želite još uvijek možete dati izraditi kod lokalnog majstora ili pokušati napraviti sami u skladu s budžetom, prostorom i osobnim dizajnerskim preferencijama. Možda zvuči zastrašujuće, ali zapravo je vrlo zabavno.

Pogledajte radove ovih DIY majstora. Uz malo pažnje, vremena i truda, uspjeli su spasiti stari namještaj i napraviti savršene komade za svoje domove.

image
TARA BOETTGER/

1. Rabljeni kuhinjski elementi za 40 USD

image
TARA BOETTGER/

Nikada ne biste pogodili da su ovi ugradbeni elementi zapravo obnovljeni kuhinjski ormarići kupljeni na Facebook Marketplaceu za samo 40 USD. DIY majstorica Tara obojila je ormariće u bijelo i dodala police na vrh kako bi stvorila ugradbene elemente koji savršeno odgovaraju dnevnoj sobi.

image
SHELLEY NALL/

2. Ormarić od 13 USD dobiva veličanstven makeover

image
SHELLEY NALL/

Ovaj Craigslist ormarić za gramofone od 13 USD neprepoznatljiv je nakon što ga se dokopala Shelley. Za ovaj sjaj, Shelley je uklonila naljepnice, izbrusila ga kako bi uklonila crnu boju i dodala konusne nogice za stil iz sredine stoljeća.

image
ROBIN HARPER/

3. Polica za izlaganje robe postaje dizajnerski komad za 180 dolara

image
ROBIN HARPER/

Ovih se dana posvuda pojavljuje mreža od trske, a Robin si je dala truda i preuredila ovu izložbenu policu nabavljenu u dućanu rabljenih proizvoda. Napravila je vlastita vrata od borovine i trske, plus dodala cool okove - i sve to za samo 180 dolara.

image
MELISSA FILKINS/

4. Dosadna komoda pretvorena u ozbiljni komad namještaja za 130 dolara

image
MELISSA FILKINS/

DIY majstorica Melissa transformirala je svoju staru komodu s trendi naboranim izgledom na vratima. Melissa je izrezala ukrasne daske s rebrima kako bi odgovarale veličini prednje strane ladice i pričvrstila ih ljepilom za drvo, i stezaljkama. Dodala je novu boju, ručkice i ova komoda je daleko od dosadne.

image
JORDAN BLACKWELL/

5. Jeftine Cube police preuređene za 300 USD u luksuzne ormariće

image
JORDAN BLACKWELL/

Kockaste police su funkcionalne, ali nisu uvijek posebno privlačne. DIY blogerica Jordan dala je svom kompletu izgled za odrasle transformirajući ga u ormare od ratana na kojima će joj mnogi zavidjeti. Policu je obojila u mat crno, sama je izradila okvire za vrata i dodala noge. Njezine su cipele pohranjene unutra (i ispod), a torbe na vrhu.

image
SHARNENE JEWELL/

6. Vintage komoda namijenjena otpadu dobiva respektabilno osvježenje

image
SHARNENE JEWELL/

Ova komoda još uvijek ima dosta vintage šarma, ali sada je funkcionalnija i ugodnija za oči. Sharnen je izbrusila boju s ovog komada spremnog za smeće, dodala nove vodilice i odrezala dno komode kako bi stalo dovoljno ladica za popunjavanje. Na kraju ga je obojila u tamno sivo. Konačni rezultat je nešto zaista posebno.

image
EMMA HILDRETH/

7. Preuređenje od 48 dolara udahnjuje novi život ovom komadu iz djetinjstva

image
EMMA HILDRETH/

Jednom davno, ovaj je ormarić pronađen na pločniku, dotjeran je, a zatim korišten u Eminoj spavaćoj sobi iz djetinjstva . Sada je komad ponovno obnovila s novim slojem boje (Benjamin Moore‘s Hale Navy) i tapetama za oblaganje polica, sve za samo 48 dolara.

image
CHRISTINA LECLAIRE/

8. Zastarjeli radni stol pretvoren u funkcionalni kuhinjski otok

image
CHRISTINA LECLAIRE/

Dobro ste pročitali: ovaj kuhinjski otok nekada je bio radni stol. Kreativna Christina pronašla je stol na Facebook Marketplaceu i znala je da od njega može napraviti nešto drugo. Uklonila je radnu površinu, a zatim obje strane spojila čvrstom podlogom na dnu koju je obrubila letvicama. Zatim je dodala drvenu ploču, zelenu boju i nove ručke za ladice, i voila - nikad ne biste pretpostavili da je ovaj otok imao prethodni život kao stol.

image
KATRINA TABOAS/

9. Oštećena komoda od 25 dolara ponovno obnovljena sa stilom

image
KATRINA TABOAS/

Ovaj vintage komad Katrina je pronašla na OfferUp-u za samo 25 dolara i vratila mu stari sjaj s malo svježe boje i uglancanim starim ručkicama.

image
@ THELOOKFORLESS.HOME/

10. Čarolija boja daje ovom blagovaonskom setu iz 80-ih novi svježi ugođaj

image
@ THELOOKFORLESS.HOME/

Ovaj komplet za blagovanje izgleda kao da je iz 2023. zahvaljujući svježoj mješavini boje i lazure (crna boja na dnu, mat čokoladna lazura za drvo na vrhu). Uz nove stolice, stari stol sada ima novi moderni izgled seoske kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 11:39