Makeover ormara

Stari zidni ormar postao ormarić za čaše i pića s detaljem od jute za poželjeti. Cijena? Sitnica

 Tomislav Žeravica
Stari element je dobio od prijateljice koja je bila u procesu renoviranja kupaonice i od njega napravio pravo malo remek-djelo

Tomislav Žeravica ljubitelj je analogne fotografije, dekoracija i DIY projekata te vlasnik web trgovine TomzyShop u kojoj nudi zidne dekoracije od drva i gline. U ovom vam broju donosimo jedan od njegovih sjajnih makeovera

Prije nekoliko mjeseci “otkrili” smo Tomislava Žeravicu, ljubitelja analogne fotografije, dekoracija i DIY projekata. Otkad ga pratimo na društvenim mrežama, njegovi “uradi sam” projekti svaki nas put natjeraju da kažemo “WOW!”. Jedna od njegovih sjajnih transformacija je i prenamjena starog zidnog elementa u komodu za piće ili posuđe.

image
Tomislav Žeravica

- Stari element dobio sam od prijateljice koja je bila u procesu renoviranja kupaonice. To je bila velika zidna polica koja je ostala u super stanju i s njom sam mogao ući u ovaj projekt - kaže Tomislav i objašnjava nam kako je tekao proces transformacije.

- Prvo i osnovno je da se komad dobro očisti od prašine i naslaga. Zatim brusnim papirom treba skinuti sjajni sloj i sitne neravnine kako bi se boja što bolje primila. Kitom za drvo popune se rupe i neravnine na komodi, a kad se to osuši, komoda je spremna za nanošenje prvog sloja primera. On nam daje impregnaciju i čvrstoću, a završna boja se bolje primi i dugotrajnija je - ispričao je.

Nakon minimalno dva sloja završne boje komodu je zaštitio prozirnim mat-lakom.

- Dodao sam noge koje su bile od nekog starog stola za kavu. Za vrata sam dobio super ideju da izrežem unutarnji dio u obliku kapsule, za to mi je trebalo dosta preciznog mjerenja i popravljanja, ali ispalo je odlično. Rupe sam ispunio tkaninom od jute, pričvrstio je klamericom, dodao ručkice, i to je to - objašnjava Tomislav, vlasnik web trgovine TomzyShop u kojoj nudi zidne dekoracije od drva i gline.

image
Tomislav Žeravica

Pitamo ga kad je počela njegova ljubav prema “uradi sam” projektima i kreativi.

- Za točno vrijeme početka ljubavi prema restauraciji namještaja nisam siguran, ali znam da je već dulji niz godina prisutna i stabilna. Odmalena sam uvijek imao tu neku crtu prema dizajnu i preuređivanju vlastite sobe pa sve do ostalih prostorija u kući. Nemam neki strogi plan, naprosto ako naletim na nešto ili dobijem, pronađem neki komad, onda mi se rađaju ideje, pa ga sredim i eventualno prodam. Ova komoda je još uvijek kod mene, jako mi se sviđa. Zamislio sam je kao nekakav koktel ormarić za čaše i pića - smije se Tomislav i kaže kako ima brojne nove projekte koji stoje i čekaju svoj red u radionici.

- Glava mi je stalno prepuna ideja. Inspiracija stiže odasvud i uvijek mi se nešto vrti po mislima - zaključuje Žeravica, a mi vas pozivamo da posjetite njegov Etsy shop TomzyShop ili mu se javite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

TROŠKOVNIK

  • • Brusni papiri 10 kn
  • • Primer za drvo 40 kn
  • • Završna boja za drvo 50 kn
  • • Prozirni mat završni premaz 50 kn
  • • Tkanina jute 20 kn
  • • Ručkice (AliExpres) - 20 kn

UKUPNO 190 kn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 13:04