NA VIŠE OD 200 STRANICA

Božićno izdanje magazina D&D - Dom i Dizajn u prodaji! Ne propustite!

 Neja Markičević/Cropix, Stars for Europe, Berislava Picek/Cropix
Najčitaniji domaći časopis za arhitekturu i dizajn donosi inspirativne, prigodno uređene domove i otkriva zašto je retro ponovno hit

Na kioscima i u trgovinama možete kupiti magazin D&D - Dom i Dizajn, najčitaniji časopis o arhitekturi i dizajnu u Hrvatskoj. Na više od 200 stranica pronaći ćete brojne zanimljive i inspirativne teme, među kojima i najveći domaći vodič za kupnju darova i božićnih ukrasa.

image


U našem fotoeditorijalu pronađite najljepše ukrase i sitnice za dom u svim bojama Božića

Berislava Picek/Cropix

Ako, pak, tražite inspiraciju za blagdansko ukrašavanje doma, nadahnite se raskošnim fotoeditorialima i interijerima koje donosimo u aktualnom broju. Primjerice stanom kreativnog direktora Mare Pitarevića, koji se nalazi u samom srcu metropole i jedan je od najljepših koje smo vidjeli ove godine. U tu konkurenciju sigurno pripada i stan zagrebačkog arhitekta Nikole Arambašića, koji nam je pokazao kako izgleda minimalističko uređenje doma za blagdane. Za one koji vole veseo, razigran Božić pun uspomena na djetinjstvo, tu je prekrasan stan osječke blogerice Ljupke Tanevske. Tradicionalni duh Božića možda najbolje simbolizira kuća složne obitelji Pavličić, smještena na obali rijeke Bosut pokraj Vinkovaca.

image

U novom broju D&D magazina pogledajte kako izgleda božićno uređeni stan kreativnog direktora Mare Pitarevića

Neja Markicevic/Cropix/Cropix

U novom broju magazina D&D - Dom i Dizajn pogledajte kako izgledaju očaravajući božićni vijenci, radovi najboljih hrvatskih floristica i florista - Boške Bahtijarević, Nine Blečić, Lane Bašić, Goge Kičin, Renate Lovrenčić te Hilde i Ivana Martinčića.

Naučite kako ukrasiti blještav američki bor prema uputama dizajnerice Tanje Medanić i pogledajte kako izgleda retro televizor iz pedesetih godina prošlog stoljeća pretvoren u božićno selo prema zamisli Valerije Leto.

image

Predstavljamo blagdanske vijence najboljih hrvatskih floristica, među kojima je i Nina Blečić

Berislava Picek/Cropix

Naime, retromanija je veliki hit, pa smo tom trendu posvetili temu broja. Retro stil popularan je posljednjih nekoliko godina, no mnogi dizajneri očekuju da će u središte pozornosti doći upravo u nadolazećoj 2024., što se da naslutiti i prema podatku koji kaže da je "vintage" među najtraženijim pojmovima na internetskim tražilicama. U našoj retro temi upoznajte Unu Sušić - damu koja živi u pariškom boudoiru usred Zagreba te zavirite u dom s vintage štihom splitskih arhitektica Vane Hakličke i Lucije Mijić. Na otoku Braču, arhitekt Duje Kaliterna obnovio je u malom ribarskom mjestu Bobovišća na Moru vikendicu koju je 60-ih sagradila njegova nona Fanny s obitelji, te kaže da mu je to jedan od najosobnijih projekata u životu. A ako vas put odvede u Vinkovce, naići ćete na neobičan kafić Hang Loose, koji je u cijelosti uređen u retro stilu.

image

U stanu arhitekta Nikole Arambašića vidi se sva ljepota minimalističkog božićnog uređenja

Berislava Picek/Cropix

Za ljubitelje biljaka tu je opsežan vodič za uzgoj vrta na prozoru i izradu šumskog terarija. Posjetili smo mali zeleni raj zagrebačke ilustratorice i dizajnerice Dore Stipančić, ekološku farmu u selu Bratina i OPG Ravenšćak u Bjelovaru, najveće proizvođače božićnih zvijezda u Hrvatskoj.

Kako izgleda kad se preselite u preuređenu kuću na selu, otkrili su nam arhitektica Larisa Ćišić i umjetnik Daniel Pölzl. Njihov dom u Rudama pokraj Samobora prava je kreativna oaza puna unikatnih predmeta izrađenih od drva.

Te i još mnoge druge zanimljive teme iz uzbudljivog svijeta arhitekture, dizajna, stanovanja i vrta saznajte u aktualnom broju magazina D&D - Dom i Dizajn. Potražite ga na kioscima i u trgovinama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 01:28