Moderna loža za opuštena druženja

Novi navijački prostor za sve ljubitelje KHL-a Medveščak

Zagrebački Domu sportova dobio je novo mjesto inspirirano hokejom

U zagrebačkom Domu sportova, tj. popularnoj Ledenoj, otvoren je kutak u kojem gosti, sponzori i partneri KHL-a Medveščak mogu potražiti osvježenje prije, poslije i u pauzama između trećina najdraže utakmice, a nazvan je Pan loža osvježenja. Loža osvježenja je kruna dugogodišnje suradnje Pana i Medveščaka, a njome je Pan, odnosno tvrtka Carlsberg, u čijem je vlasništvu, željela proslaviti ovo partnerstvo. O samom uređenju interijera upitali smo arhitekta Stipu Šarića koji je bio zadužen od praznog i neiskorištenog prostora napraviti funkcionalno mjesto koje će primati i do četrdesetak gostiju.

Zanimljivi zidovi

– Prostor je prije preuređenja bio posve neiskorišten te nam je izuzetno drago da smo kroz ovaj projekt uljepšali i sam Dom sportova. Misao vodilja kroz dizajniranje prostora je bila želja da dobijemo jedan moderan i urban prostor za opuštena druženja. Korištenjem materijala sa završnom obradom u visokom sjaju, elemenata poput kibla za led izrađenih od mliječnog pleksiglasa integriranih u stolovima s pozadinskim svjetlom, naglašava se led kao važan element Medveščaka – objašnjava arhitekt.

Na jednom zidu nalazi se nekoliko zidnih satova koji pokazuju vrijeme u različitim gradovima u kojima je gostovao Medveščak. – Osim satova, detalji koji prostor čine prepoznatljivim su zidna grafika, odnosno fototapeta s ilustriranim motivima iz prošlosti kluba, svojevrsni ‘zid slavnih’ te korištenje palica koje su nam ustupili igrači Medveščaka.

Šank od starih palica

Palice su instalirane na zid iza šanka, koji smo nazvali retro pult, i služe kao police za pivo. Želja mi je skrenuti pažnju na jedan veseli detalj koji naglašava pomalo dječački, odnosno sportski duh koji vlada prostorom, ilustraciju hokejaša prikazanu kroz zidnu gafiku, kako ispucava pak koji izlijeće kroz kut zida – priča nam Stipe Šarić i dodaje kako u Hrvatskoj ne postoji nijedan sličan prostor, ni za jedan sport, a grupacija Carlsberg ima veliko iskustvo sa sportskim ložama klubova poput Liverpoola i Arsenala, čije su im lože poslužile kao primjer pri uređenju.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 02:34