DOBRO SE SNAŠAO

Poželio mjesto za odmor na svome selu pa izrezao okvir za montažnu kuću i sam ju složio

 boutique-homes.com
Unutrašnjost kuće jednako je zanimljiva kao i vanjski dio, od slatke plave kuhinjice pa do bezvodnog toaleta

Kada je krenula karantena vezana za pandemiju covid-19, arhitekt i dizajner, odlučio je na svome zemljištu složiti kolibu za bijeg. Konačni rezultat je suvremena koliba koja je izmijenila izgled zemljišta i ruralni život digla na višu razinu. Kompaktna struktura prikazuje inovativan stil i fino izbrušene, održive detalje od ručno pričvršćenog okvira s eko certifikatom do izolacije od ovčje vune, bezvodnog toaleta, lokalno proizvedenog organskog madraca.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Ova koliba, koju sada i iznajmljuje smjestila u Engleskoj te pruža kompaktan ruralni bijeg za nove generacije. Kuća je izgrađena korištenjem sustava dizajna Wikihouse. Okvir kolibe izrezan je CNC usmjerivačem i pričvršćen vijcima i to sve ručno i na licu mjesta. Ovčja vuna i izolacija od drvenih vlakana održavaju čvrsto dizajniranu strukturu ugodnom, a inovativne eko značajke uključuju bezvodni toalet iz Švedske, tuš s isparavanjem i malom količinom vode, plus vanjsku hidromasažnu kadu na drva od ebanovine koja se smjestila pod otvorenim nebom.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Održavanje lokalnog i ekološki prihvatljivog projekta bio je glavni cilj, a vlasnik kolibe osigurava hrpu promišljenih dodataka koji ovu seosku kolijevku podižu na višu razinu.

Unutrašnjost kuće jednako je zanimljiva kao i vanjski dio. Kreativne obroke možete stvarati u malenoj plavoj kuhinji, kao i koristiti lokalno proizvedena vina i namirnice (uključujući pjenušava vina uzgojena na imanju ili kutije za doručak sa susjedne farme). Ostale značajke koje su jako zanimljive uključuju odabranu malu biblioteku s naslovima, kućno kino za prohladne noći i odabrane popise pjesama za svako godišnje doba i raspoloženje.

image
boutique-homes.com

Stvorena za odmor i vrhunsko opuštanje, spavaća soba ima madrac veliki madrac lokalno proizveden i slatki krovni prozor koji služi kao ekran s pogledom na prirodni svijet izvana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 18:41