MA KAKVA TOSKANA

Šarmantna starinska kuća u srcu Istre obiteljsko je naslijeđe uronjeno u pitomi krajolik maslinika i vinograda

 boutique-homes.com/

Malo selo Deklevi samo kilometar od sela Višnjan, jedna je od najbogatijih regija u proizvodnji maslinovog ulja i vina. Velik dio regije uključuje pretpovijesna i srednjovjekovna naselja, s gradom Motovunom na brežuljku koji je udaljen tek kratkom vožnjom. Posljednji popis stanovnika broji svega 30-ak ljudi što ovo mjesto čini još privlačnijim i romantičnijim. Na spomenutoj lokaciji pronašli smo ljupka ladanjsku vila koja je smještena u idiličnom i pitomom krajoliku hrastove šume, vinograda, maslinika i polja lavande.

image
boutique-homes.com/
image
boutique-homes.com/
image
boutique-homes.com/

Prvi pogled na kuću bi vas zasigurno zavarao jer teško je povjerovati da se ne radi o najljepšim, pomalo i filmskim prizorima iz Italije. Vila je svoje mjesto pronašla skoro pa usred vinograda, a nudi jednostavan seoski život i odiše toplinom, šarmom i ugodnom obiteljskom atmosferom. Opušteni ambijent, povijesna arhitektonska obilježja i romantično okruženje vrta doista stvaraju posebnu atmosferu, a kad tome pridodate da možete kušati maslinovo ulje vlasnika, začinsko bilje i sezonske proizvode svježe s zemlje ugođaj je doista poseban, stoji na stranica Boutiqe Homes.

image
boutique-homes.com/
image
boutique-homes.com/
image
boutique-homes.com/

Ova kuća je u vlasništvu jedne istarske obitelji, a izgrađena je od strane prošlih generacija, na zemljištu se nastavila uobičajena i potpuno prirodna proizvodnja maslinova ulja, raznog bilja i vina. Graciozno smještena među drvećem, kuća odiše tradicijom i poviješću, a u obnovi je dobila boju u stilu tople antičke patine. Zadržani su venecijanski vapnenački stupovi i dekorativna arhitektonskih obilježja te kuća pruža klasičan starinski karakter i šarm.

image
boutique-homes.com/
image
boutique-homes.com/
image
boutique-homes.com/

Rustikalan i domaći, interijeri uključuju zanimljive starinske, ali moderne akcente te dekor koji obiluje zbirkom ukusnih antikviteta. Dnevni boravak nalazi se uz potpuno opremljenu seosku kuhinju s blagovaonicom i ima jedinstveni kamin od vapnenca koji je toplo središnje srce kuće.

Na katu su četiri spavaće sobe i dvije kupaonice s dodatnim odvojenim dnevnim boravkom. Prostrane terase okružuju kuću s pogledom na vrtove i mjesto su za uživanje u prirodi i objedovanje na otvorenom. Mirna, otmjena i umjetnička u svojoj biti više je od pukog prostora, sama njezina pojava nudi posebno iskustvo, a okolina koja ju okružuje ucrtava u pamćenje prizore koji se teško zaboravljaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 07:54