U POSJETU

Stan od 52 metra četvorna u blizini Zagreba pravo je utočište za mlade urbane ljude

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
Vlasnica nam govori kako se pri uređenju odlučila odmaknuti od uobičajenih i "sigurnih boja" i kombinacija

Između Zagreba i Velike Gorice smjestilo se naselje Veliko Polje. Iako ovo područje nije novo prigradsko naselje, kako mnogi misle, porast broja stanovnika u posljednje vrijeme svjedoči da se tu događaju određene promjene, prije svega zbog manjka stambenih prostora u Zagrebu, a i zahvaljujući činjenici da sve više ljudi traži mirnija mjesta za život koja su dovoljno blizu razvijenih gradova.

Danijela Šarić, pravnica koja uživa u uređenju interijera, u jednoj od novoizgrađenih zgrada u Velikom Polju koje su završene početkom 2023. godine, kupila je stan od 52 četvorna metra na prvom katu i odlučila ga urediti točno onako kako se njoj sviđa te ga dati u najam.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Za urbane ljude

- Inače živimo u Zagrebu, ali naša obitelj se s godinama povećala pa smo stan kupili kao investiciju koja će jednog dana pripasti našoj djeci, a do trenutka kada je oni preuzmu odlučili smo stan dati u najam - objašnjava Danijela Šarić na samom početku.

Stanu pripada ulazni hodnik, prostrani dnevni boravak i kuhinja u open space konceptu, kupaonica s toaletom, prostrana spavaća soba te velika loggia. Nakon ulaska u stan kroz mali stilski uređen hodnik odmah se nađete u prostranom i svjetlom okupanom dnevnom boravku koji se spaja s kuhinjom čiji veliki kuhinjski otok služi i kao dio za blagovanje. U produžetku toga prostora, odmah iza zida, smjestila se spavaća soba s velikim bračnim krevetom, koja se u uređenju stilski nastavlja na prostor dnevnog boravka i kuhinje, ali se uz pomoć detalja formira u unikatan prostor koji zrači ugodom. Stan ima i mali balkon, ali dovoljno velik za uživanje na svježem zraku u toplim večerima.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

- Prilikom uređenja razmišljali smo o tome kako je ovaj stan idealan za mlade urbane ljude koji ovdje mogu pronaći mir nakon dugog dana te je stavljen naglasak prvenstveno na udobnosti u stanu, ali se u cijelom procesu također vodila velika briga o praktičnosti uređenja prostora i o estetici - objašnjava nam vlasnica.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Odmak od očekivanog

Nakon završetka gradnje zgrade i pri prvom ulasku u stan Danijelu su dočekali samo parket i pločice u kupaonici. Nova je vlasnica odmah znala da želi uz pomoć boja povezati cijeli stan, a siva je boja postala nit vodilja za bazno uređenje prostora.

Vlasnica nam također govori kako se pri uređenju odlučila odmaknuti od uobičajenih i "sigurnih boja" i kombinacija. Bijela boja, naravno, služi kao podloga dok se na nju slaže niz trenutno popularnih boja i nijansi. Siva, zelena i plava koje su kraljice interijera posljednjih godina pronašle su svoje mjesto u stanu kroz kuhinjske elemente, ugradbene ormare na kutnoj garnituri, stolcima te na krevetu.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Atraktivno i zanimljivo

- Stanu sam htjela dati moderan i pomalo industrijski stil pa sam se odlučila za sive kuhinjske fronte i ugradbene ormare, a elegantnosti i toplini interijera pridonio je odabir drvenih radnih površina te pastelnih tonova u vidu mint zelene kutne garniture, zelenih baršunastih barskih stolica te tirkiznog kreveta u spavaćoj sobi. U spavaćoj sobi se nalazi i tapeta koja stanu daje poseban šarm, toplinu i autentičnost - opisuje vlasnica i dodaje: - Koža nije zastupljena ni u jednom komadu namještaja, nego su kutna garnitura, krevet i barske stolice izrađeni od tkanina (štof, baršun) koje prostoru daju toplinu, a ujedno se lako održavaju, što je jako važno s obzirom na to da je riječ o stanu za najam.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Danijela nam priznaje kako je - između redovnog posla i obiteljskog života - uživala u uređenju novog stana, birajući u trgovinama boje, namještaj i dekoracije i stvarajući prostor koje će prvenstveno njoj biti atraktivan, zanimljiv te u kojem se osjeća ugodno, a nada se da će novi stanari jednako tako biti zadovoljni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 02:15