PROLJETNA IDILA

Bujni i gusti travnjak

 

 

Smaragdne nijanse prava su poslastica za oči, a miris svježe pokošenog travnjaka povezuje nas s prirodom i stvara osjećaj unutarnjeg zadovoljstva i mira. Želja svakog vlasnika vrta je imati ravan travnjak koji gotovo nalikuje tepihu. Užitak je sjediti na terasi i diviti se prekrasnoj zelenoj travi. Djeca jedva čekaju zabaviti se na lijepo pokošenom travnjaku.

Savjeti za lijep travnjak

Različite travne mješavine prikladne su za različite vrste tla, različite vremenske prilike i različite namjene. Tijekom godine važno je redovito uklanjati korov i mahovinu koji brzo rastu. S travnjaka redovito uklanjajte otpalo lišće, grančice, korijenje i ostali vrtni otpad.

Osnovno pravilo kod košnje je da je bolje kositi manje i češće nego kositi puno na određeni dan. Za optimalan rast potrebno je prilagoditi visinu košnje i rezati u početku manje a zatim postupno više. Ovisno o vrsti trave i godišnjem dobu preporuča se rezati odgovarajuću visinu, obično samo trećinu visine vlati trave. Ljeti kada su visoke temperature preporuča se odrezati manji dio, koji omogućuje zadržavanje vlage i potiče bolji rast. Noževi kosilice moraju biti oštri kako ne bi oštetili vlati.

GARDENA Robotska kosilica smart SILENO life, 1.500 m² Set opremljena integriranom umjetnom inteligencijom LONA ispunjava želju za besprijekorno njegovanim vrtom. Uz praćenje lokacije, tehnologiju mapiranja, izradu plana vrta i prilagođavanjem košnje vašem vrtu, ova vrhunska kosilica nudi iznimnu funkcionalnost. Putem aplikacije GARDENA smart možete kontrolirati košnju i dobiti informacije s bilo kojeg mjesta. Možete slobodno definirati područja košnje, prilagoditi učestalost i označiti područja zabranjena za košenje, štiteći svoj divlji vrt i doprinoseći očuvanju bioraznolikosti.

image

GARDENA Robotska kosilica SILENO life s integriranom umjetnom inteligencijom LONA pruža vrhunsku košnju travnjaka i udobno upravljanje.

Lijep izgled i kontrola korova

Neravnomjerna košnja omogućuje bolji izgled travnjaka jer se uzorak nastao košenjem ne vidi. Robotske kosilice osiguravaju da se trava posvuda pokosi i ne ostavlja tragove. Čestice nastale tijekom košnje se ne uklanjaju jer padaju dolje i obogaćuju tlo. Podešavanjem visine rezanja posebno u sušnim razdobljima osigurava se dobar rast, a redovitom košnjom sprječava rast korova.

GARDENA Robotska kosilica SILENO city, 600 m² pruža vrhunsku njegu travnjaka i omogućuje vam bezbrižno provođenje slobodnog vremena. Snažna kosilica počinje automatski kositi nakon prve instalacije. Vrtni pomoćnik kosi čak i u uskim područjima i uskim kutovima gdje je širina između graničnih kabela samo 60 cm. Uz pomoć GARDENA Bluetooth® aplikacije jednostavno unesete veličinu travnjaka, postavite željene dane košnje, vrijeme početka i košnja počinje.

image

GARDENA robotska kosilica SILENO city osigurava bezbrižno uživanje u vrtu i osigurava automatiziranu košnju travnjaka.

Odvojite dio travnjaka za divlji vrt

Ako još nemate robotsku kosilicu za brigu o svom travnjaku, možete odabrati opušteniji i prirodniji izgled vrta. Manji dio vrta zadržite njegovanim zelenilom u kojem ćete provoditi slobodno vrijeme a ostatak posvetite očuvanju okoliša. Uskoro ćete se iznenaditi gustim livadnim cvijećem i raznolikim rastinjem. Čak i u ovom divljem izgledu postoji čar jer će divlje cvijeće privući razne posjetitelje, od leptira do pčela.

GARDENA Robotska kosilica SILENO minimo, 250 m² specijalizirana je za vrhunsku njegu travnjaka malih vrtova. GARDENA Bluetooth® aplikacija omogućuje brzu i ciljanu instalaciju i početak košnje. Košnja je iznimno tiha budući da je SILENO minimo jedan od najtiših u svojoj klasi s razinom buke od samo 57 dB (A). Inteligentne funkcije osiguravaju preciznu košnju prilagođenu rastu trave.

image

GARDENA Robotska kosilica SILENO minimo nudi izuzetnu njegu travnjaka i košnju malih vrtova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 15:57