ODLIČNA IDEJA

Bez dodatnog troška riješite jedan od najgorih problema u domu - neugodan miris

 /SHUTTERSTOCK

"Dome, slatki dome", poznata je fraza o našem životnom prostoru, mjestu gdje se nakon napornog radnog dana opuštamo, gdje se posvećujemo sebi i gdje provodimo dragocjene trenutke s članovima obitelji i prijateljima. Stoga je posve logična želja da bude besprijekorno čist i mirišljav. No, miris u domu ponekad ne ovisi o nama i našim navikama čišćenja. Postoje dani kad se iz odvodnih cijevi i sanitarne opreme širi neugodan miris kanalizacije, a ima i onih ukućana koji se nakon pripreme obroka žale na preostale mirise od kuhanja. Da, uvijek se može prozračiti prostor, no to bi moglo samo djelomičo riješiti problem.

Mnogi su skloni kupovati razne proizvode, difuzore, mirise i sprejeve za dom... No, snalažljive domaćice dosjetile su se vrlo učinkovite metode kojom se rješavaju neugodnih mirisa bez dodatnog troška, koristeći sastojke koje već imaju kod kuće.

Za izradu kućnog mirisa za dom potrebna je mala staklena bočica - po mogućnosti lijepog oblika ako se želi postaviti na vidljivo mjesto, no u nedostatku iste poslužit će i mala staklenka od, primjerice, začina, namaza i umaka. Bitno je samo dobro ju oprati te oprati naljepnicu. Isto tako, možete kupiti drvene štapiće, no možete iskoristiti i čačkalice ili, pak, štapiće za ražnjiće, ovisno o veličini bočice. Zatim u staklenku ulijte malo sredstva za čišćenje podova ili omekšivač za rublje i "zabodite" štapiće. Bočicu ostavite otvorenom i uživajte u mirisu koje će drveni štapići ispuštati. Po potrebi ih preokrenite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:27