Napravi dječju zvečku

U 4 jednostavna koraka

Maje Zmaje su dvije Maje koje jako vole vintage odjeću, namještaj i sitnice, makeover projekte i handmade. O svemu tome pišu zanimljiv blog koji možete pogledati na www.majezmaje.blogspot.com

Potreban materijal: drvena tipla od metra, praporci, metar, olovka, školska pilica, bušilica, igla i deblji konac, komad filca, pištolj za ljepilo i ljepilo

1 Odrežite komad tiple

Pilicom odrežite komad drvene tiple dužine cca 17 cm

2 Probušite rupe bušilicom

Odmjerite 2 cm od vrha tiple, označite olovkom, pa ponovo odmjerite 2 puta po 2 cm i označite, tako da dobijete 3 točke. U točkama probušite rupu bušilicom, tako da vam svrdlo prođe na suprotnu stranu!

3 Zašite praporke

Zavežite jedan kraj konca koji ste udjenuli u iglu za praporac, provucite kroz rupu, zategnite pa s druge strane zavežite za drugi praporac! Provucite iglu i konac nekoliko puta kroz rupicu kako bi praporci bili što sigurnije zašiveni! Ponovite isti postupak s ostala dva para praporaca!

4 Zalijepite filc na tiplu

Odrežite komad filca dužine cca 6 cm, a širina neka bude onolika koliki je obim drvene tiple. Ugrijte pištolj s ljepilom i zalijepite filc na drvenu tiplu. Rubove filca dodatno sašijte iglom i koncem!

5 Finalna slika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 14:52