LEKCIJA IZ DJETINJSTVA

Ova mala gesta govori o tome kako se ponašate prema tuđem, ali i vlastitom domu

 /SHUTTERSTOCK

Jednostavno nikad ne znate koje će vam lekcije iz djetinjstva ostati u sjećanju. Većina roditelja danas je itekako svjesna pouka svojih roditelja te ih želi prenijeti i na svoju djecu. Možda će se to odnositi na iznošenje smeća i usisavanje, a možda i na sortiranje rublja prije pranja. U svakom slučaju, takve rano stečene kućne navike uvelike utječu na to kako ćemo se u odrasloj dobi odnositi prema svojem, ali i prema tuđem domu.

Postoji jedna navika koja to odlično dočarava: ako je vaše kućanstvo bez obuće, uvijek ćete pitati svog domaćina pri ulasku u njegov dom hoćete li izuti tenisice ili cipele. Zar ne?

No, postoji još jedna poruka koje biste se trebali podsjećati dok vam ne postane navika: "Nikad ne ostavljajte tragove za sobom u kupaonici!".

image
/SHUTTERSTOCK

Primjerice, svaki put nakon pranja ruku obrišite kapljice oko umivaonika i ogledala, očistite WC školjku nakon korištenja, pokupite sve dlake koje su pale u tuš-kabini ili na pod nakon češljanja... Ovim malim gestama olakšat ćete održavanje vlastita doma, a istodobno ćete biti ljubazni i pažljivi gosti kad ste u tuđem stanu ili kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 16:49