Ubija plijesan i bakterije

Ova prirodna namirnica očistit će vaš prljavi vodokotlić u potpunosti za samo sat vremena

 /SHUTTERSTOCK

Umjesto štetnih kemikalija za čišćenje kupaonice, koristite prirodne proizvode koje imate u svom domu, a koji će ukloniti i najtvrdokorniju prljavštinu i mrlje. Naime, ocat je izvrsna alternativa raznim sredstvima za čišćenje koja često sadrže štetne kemikalije.

Bijeli ocat odličan je za čišćenje WC-a, ali čak i ako ga ulijete u vodokotlić, imat ćete maksimalan učinak jer je odličan način za uklanjanje plijesni i bakterija te sprječavanje erozije u vodokotliću. Da biste očistili prljavštinu i dezinficirali WC, trebat će vam ove stvari: čaša octa od 9 % i otopina sode bikarbone ili joda.

Što točno napraviti? Zagrijte ocat na 40 stupnjeva, a zatim ga pomiješajte sa sodom ili jodom. Za 200 grama octa trebat će vam jedna žlica sode. Ako koristite jod, omjeri su 1:1. Smjesu ulijte u kuhalo za vodu i ostavite da odstoji par sati. Bolje je to učiniti navečer kako bi otopina djelovala cijelu noć. Za još bolje rezultate ponovite postupak nekoliko puta, prenosi Najzena.

Ispraznite vodokotlić i zavrnite ventil. Obrišite unutrašnjost vodokotlića suhom krpom, zatim nanesite ocat na prljave dijelove. Ostavite ocat dva do šest sati, a zatim ogulite nečim, samo pazite da nije metal.

Kako ocat djeluje? Otapa kamenac, čisti metalne dijelove od hrđe, uklanja neugodne mirise, ubija bakterije odgovorne za dizenteriju i Escherichiju coli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 17:23