Majstor objasnio

Ovaj program za pranje rublja skraćuje vijek vašoj perilici! Ne koristite ga često!

 ISTOCK/

Na TikToku je veliku pažnju izazvala objava jednog majstora za perilice rublja koji objašnjava zašto određeni program ne bismo trebali koristiti često. Naime, on kaže da program za brzo pranje rublja može bitno utjecati na vijek i funkcionalnost perilice rublja. Ako perete odjeću od lakših materijala, tada možete koristiti i program za brzo pranje (ali ne često).

image
/SHUTTERSTOCK

No, kada je u pitanju odjeća od težih materijala, onda to predstavlja veliko opterećenje za perilicu, pa se brzi program pranja nikako ne preporučuje.

Tako je ovaj majstor dao primjer pranja ručnika kako bi objasnio problem. Budući da ručnici postaju izuzetno teški kada se napune vodom, brzo pranje može oštetiti bubanj.

- Kada perilica radi brzo, ručnici se skupljaju, što dovodi do velikog opterećenja bubnja. Tada stroj počne lupati i "tresti se" - rekao je.

image
/SHUTTERSTOCK

Koji program je onda najbolje koristiti ako nemate dovoljno vremena za pranje?

- Ako nemate puno vremena, bolje je odabrati program pranja za pamučno rublje, koji obično traje oko dva i pol sata. Zatim pritisnite postavku brzine kako biste smanjili vrijeme na otprilike sat i pol. To će perilici dati dovoljno vremena da sve dobro očisti bez dodatnog opterećenja - tvrdi majstor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:46