Suživot bez muke

Praktični trikovi za dijeljenje kupaonice

 

Suživot s drugim ljudima, neovisno radilo se o cimerima, članovima obiteljima ili partnerima, nije uvijek najlakša stvar na svijetu, a kada je pritom prostor koji dijelimo mali, još je izazovnije održati ga urednim. Kupaonica je jedno od onih mjesta gdje najčešće vlada kaos u kućanstvima u kojima živi više ljudi pa vam donosimo nekoliko zanimljivih ideja kako pravedno raspodijeliti prostor, a da pritom vaša kupaonica izgleda uredno i lijepo.

Postavite u svoju kupaonicu šipku na koju možete vješati higijenske potrepštine.

Umjesto da u svom tušu imate jednu pretrpanu policu iskoristite prostor zida kraj tuša ili pak u samom tušu kako biste postavili dodatnu šipku za vješanje zastora. Na nju potom možete objesiti pojedinačne žičane košare, spužvice i slično te imati urednu kupaonicu!

Postavite okomitu policu s košarama kraj umivaonika

Ako imate nešto malo prostora na zidu koji možete iskoristiti, postavite na njega usku policu ili pak sustav polica na koji ćete smjestiti označene košare te tako razdijeliti higijenske potrepštine svih ukućana.

Kukice za ručnik u obliku inicijala

U slučaju da imate ujednačene ručnike i nikad niste sigurni koji je vaš, dodijelite svakom članu svog kućanstva jednu kukicu za vješanje koju možete i personalizirati dodajući prvo slovo imena vlasnika obješenog ručnika.

Odaberite ručnike različitih boja

Najlakši način da uvijek budete sigurni koji je ručnik vaš jest da jednostavno nabavite ručnike različitih boja za svakog člana. Ako biste ipak radije imali ujednačene ručnike, dodajte svakom ručniku omču za vješanje druge boje pa više neće biti zabune.

Opremite kupaonicu kolicima na kotačiće

Police kolica na kotačiće razdijelite među članovima kućanstva te ćete tako stvoriti dodatni prostor za odlaganje osobnih potrepština svakog pojedinca.

Iskoristite prazan prostor iznad toaleta

Često se zna dogoditi da čak i u najmanjim kupaonicama prostor iznad samog toaleta ne bude adekvatno iskorišten. Postavite obične police iznad vodokotlića ili pak odaberite elegantnije rješenje poput ovakvih ljestava koji ujedno funkcioniraju i kao stalaža. Ovaj je primjer odličan za sve koji unajmljuju stan i ne smiju bušiti rupe u zidovima.

Krenite u visinu

Na perilici za rublje ili kraj umivaonika imate dovoljno prostora za postavljanje bar jedne posude ili pladnja za držanje stvari? Onda imate dovoljno mjesta i za stalak na katove! Krenite u visinu kako biste maksimalno iskoristili prostor i vizualno odvojite svoje stvari od stvari vaših sustanara.

Urednost zajedničkog ormarića postignite pomoću košara

Označene plastične, pletene ili kartonske kutije u koje ste pospremili sve svoje potrepštine olakšat će vam snalaženje u zajedničkim ormarićima, pogotovo kada ste u žurbi.

Razdijelite ladicu na više sekcija

Kaos u zajedničkim ladicama spriječite ubacivanjem razdjelnika ili plastičnih posudica koje ste označili i u koje ste pospremili svoje sitnice.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:59