KAKO OČISTITI?

Šokirani TikTokeri o najprodavanijoj termo šalici: ‘Imam plijesan u njoj, to je tako odvratno‘

 TikTok
Dok se dio pratitelja čudio što autorica videa ne zna kako održavati svoju putnu šalicu, drugi su se zgražavali

Kad biste kovanicu eura ubacili u staklenku svaki put kad biste čuli nekoga kako hvali Stanley šalicu na društvenim mrežama, bili biste milijunaš. Šalu na stranu. Ili ipak? Procijenjuje se kako je prodaja američke kompanije Stanley koja stoji iza ove slavne, putne termo šalice, lani dosegnula čak 730 milijuna dolara, i to upravo zahvaljujući društvenim mrežama. I dok se pompa oko popularne Stanley šalica ne smiruje, istodobno se stvara nova online zajednica koja šokirano ukazuje na to što se s vremenom događa sa šalicom.

Jedna je TiTokerica objavila video koji je pregledan 9,5 milijuna puta, a u kojem pokazuje što je vidjela kada je krenula čistiti svoju omiljenu putnu šalicu. Skylar je podijelila s pratiteljima da obično odvaja samo slamku od poklopca kako bi ih oprala, a onda je otkrila da se još jedan dio može odvojiti od poklopca pa vrisnula:

"Doslovno imam plijesan. To je tako odvratno", rekla je uznemireno.

I dok su se mnogi čudili što nije znala da šalicu treba redovito čistiti, drugi su se zgražavali. Tako je još jedna TikTokerica, Nicole, objavila video u kojemu je pokazala plijesan u unutrašnjem dijelu svoje termo šalice. Taj video pregledan je 82 tisuće puta. Druga TikTokerica komentirala joj je kako je "dobila tešku bakterijsku infekciju i skoro umrla jer jednom nije oprala slamku", ali nije navela misli li na isti proizvod ili ne.

@nicolekramer_

I use my Stanley on a daily basis and it’s so easy to forget the last time you washed it when you never stop using it. Im still gagging

♬ original sound - NK

Mnogi su u komentarima rekli da svoju Stanley šalicu peru svaki dan prije ponovnog punjenja. I stručnjaci se slažu s tim. Kyle Casteel, viši voditelj proizvoda za hidrataciju u toj američkoj kompaniji, rekao je za People da svaku šalicu "treba oprati nakon svake upotrebe". Većina Stanley proizvoda može se prati u perilici posuđa, a ako se pere ručno preporučuje se korištenje tople vode i blagog deterdženta. Također, važno je odvojiti sve dijelove: poklopac, slamku i mali odjeljak na poklopcu. Za one koji dugo nisu čistili svoju šalicu, ili ikada, Casteel je predložio da ju sat vremena namaču u mješavini tople vode i sode bikarbone, a nakon toga operu blagim deterdžentom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:22