frizeri konačno otkrili

Tajni gumb na sušilu koji će kosu učiniti sjajnom i bujnom: Malo tko zna čemu služi, ali zapravo djeluje magično

 PEXELS/

Odlazak frizeru je uglavnom stresan za svaku damu. Često se događa da izađu iz salona nezadovoljne frizurom. Osim toga, svaki odlazak frizerima zahtijeva određenu svotu novca koji se za to izdvaja. One žene koje imaju nešto zahtjevniju kosu odlaze kod frizera na profesionalno feniranje u nadi da će im frizura još neko vrijeme biti tako lijepa. Međutim, sada je otkriveno fantastično rješenje koje će im uštedjeti i vrijeme i novac.

Prema riječima frizera slavnih, Michaela Douglasa, upotreba tajnog gumba na sušilu za kosu pomoći će vam da vaša kosa dugo ostane na mjestu. Službeno nazvan gumb za hlađenje, izgledat će drugačije na svakom sušilu za kosu i može biti drugačije postavljen na ručki. Ali kako biste izbjegli lutanje, prvo potražite plavi gumb ili simbol snježne pahulje na svom uređaju. Ovaj gumb služi za hlađenje kose i "učvršćivanje" te bi trebao biti posljednji korak u vašoj rutini sušenja kose.

Jedan frizer usporedio je kosu sa staklom kako bi objasnio kako gumb radi.

- Kada zagrijavate staklo ono postaje mekano i savitljivo. Onda kada ga ohladite, stvrdne se i dobije oblik kakav želite. Ista je vrsta teorije i s kosom - rekao je ovaj stručnjak za kosu, prenosi Srećna Republika.

Nakon što oblikujete kosu s pomoću postavke vrućeg zraka na sušilu za kosu, možete se prebaciti na gumb "hladno puhanje" kako biste lakše oblikovali frizuru. Hladan zrak pomaže "učvrstiti" folikule dlake na mjestu, čineći vašu frizuru dugotrajnijom. Dakle, ako sušite kosu omotanu oko četke sušila za kosu, vaši će se uvojci učvrstiti u obliku četke. Hladan zrak pomaže ‘zatvoriti‘ vrhove, što može dovesti do mekše i sjajnije kose. Također pomaže u smanjenju kovrčavosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 09:00